Пам'ятник Людмилі Гурченко з'явитьcя у центрі Харкова. Фото

22.12.2017 15:29 Культура
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Бронзовий пам'ятник актрисі планують установити в сквері на вулиці Трінклера, 6.

Про це 22 грудня повідомили у прес-службі Харківської міської ради. Автором проекту став скульптор, заслужений художник України Катиб Мамедов.

«Я з дитинства із захопленням дивився її фільми, ми виховувалися на них. Для мене Людмила Гурченко — це символ краси, величі і талановитої актриси. Коли я дізнався, що вона родом з Харкова і гордість нашого міста, — я в душі виношував ескізи, як би я втілив цей проект у життя», — розповів Катиб Мамедов.

За півтора року роботи художник створив десятки ескізів, деякі навіть відлив з бронзи. В результаті був затверджений ескіз монумента заввишки понад 7,5 метра. У композицію увійшли 15 персонажів з шести знаменитих фільмів за участю Людмили Гурченко: «Вокзал для двох», «Любов і голуби», «Карнавальна ніч» та інших, над якими височить скульптура знаменитої актриси.

Зараз у сквері, на вулиці Трінклера, триває реконструкція. Після завершення всіх робіт вже навесні в центрі парку встановлять і урочисто відкриють пам'ятник Людмилі Гурченко, — повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Читайте також: Єдиний електронний квиток з'явитьcя на міжміському транспорті

Микола Мельник