Панський палац Шарівка та усі прибудови влада області віддає "у надійні руки"

28.08.2014 08:08 Культура

Шарівський палацово-парковий комплекс, який знаходиться у Богодухівському районі, готують до передачі в довгострокову оренду.

Про це повідомив директор Департаменту містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації Михайло Рабінович.

- П'ять будівель палацово-паркового комплексу планується передати в оренду. У відповідному договорі  будуть прописані всі умови реконструкції та реставрації цієї пам’ятки. Зараз розробляється інвестиційна програма під створення зони відпочинку на території палацового комплексу в Шарівці, яка включатиме і дитячі зони, і активний відпочинок, можливо, стайні. Цільове призначення, звичайно ж, буде в рамках закону. Палац ми віддамо тільки в надійні руки, - сказав Михайло Рабінович.

Читайте також:  ГЛОБАЛЬНУ РЕКОНСТРУКЦІЮ САДИБИ ШАРІВКА ПОЧИНАЮТЬ ПІД ХАРКОВОМ

За його словами, Департамент протягом багатьох років працює з усіма бажаючими орендувати палац. Останнім таким клієнтом було харківське ТОВ "Здравіца". Із представниками цієї організації комісія Департаменту виїздила на місце. Після огляду території й будівель комплексу у потенційних орендаторів бажання зайнятися Шарівкою не зникло.

Нагадаємо, наміри орендувати палац висловив благодійний фонд "Омріяна країна".

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта