Пастки білого танцю та весілля: харків’яни згадують розваги минулого

31.10.2015 06:55 Культура
Фото: forum.sibnet.ru/ Фото: forum.sibnet.ru/
Коли 30-40 років тому молодь приходила додому після навчання, чи роботи, на неї не чекали комп'ютери, смартфони, відеомагнітофони чи супутникове телебачення. Від нудьги рятували кіно і клуби.

...за розповідями очевидців, на танцполі чекали білого танцю, коли представниці прекрасної статі запрошували чоловіків потанцювати. Тоді вважалося не ввічливим відмовити дівчині. Тому не рідко перші красені на селі ніяковіли, коли на білий танок його запрошувала, скажімо, не дуже симпатична «сіра мишка».

... У вісімдесятих в моду входить західна зарубіжна музика: Modern Talking, ABBA, Quenn, CC Catch, Bad Boys Blue, Mike Mareenа, Bonny M, Demis Roussos, - яку того часу не схвалювала керуюча партія. Існували навіть «чорні списки», куди потрапляли неідеологічні пісні. Ризикована справа для тих, хто організовував дискотеки, особливо студентам. За пісні, популярні в Європі та США, можна було й з університету загриміти.

Зоя Голіусова, коректор, м. Харків:
- У 80-х організовували тематичні вечори відпочинку, чи то пак дискотеки. У той час я саме працювала в бібліотеці університету ім. М. Горького, нині ХНУ імені В. Н. Каразіна. Ми ініціювали зустріч із курсантами університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Замовили кафе. Оплатити заклад частково допомагала профспілка університету, частково самі скидалися грошима. Від нашого вишу — дівчата, з військового — хлопці. Танцювали, розважалися, знайомилися. Після таких зустрічей, пам’ятаю, як мінімум два весілля. 

Детальніше про те, які особливості мали вечори відпочинку у 50-60-х та 70-х роках минулого століття, читайте у свіжому номері газети "СК" від 31 жовтня. 

Тетяна Лісна

 

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта