Пересіла з БТР на свиню. Як заможна харків'янка опинилася у сільській хатині на Вінниччині

26.02.2015 14:57 Культура
фото з соцмереж фото з соцмереж
Здавалось би, звичайний ефір телешоу «Панянка-Селянка», а викликав шквал відгуків у соцмережах – ну просто неймовірний.

Глядачів не залишила байдужими учасниця з Харкова, яка докорінно зламала стереотип щодо образу класичної «міської штучки».

Протягом року телеглядачі на одному з українських каналів спостерігають за незвичайним проектом «Панянка-Селянка». До участі в ньому беруть двох дівчат, що живуть у паралельних світах, – бідну селянку та багату мегаполісну штучку. За умовами шоу вони міняються всім: будинками, роботою, захопленнями і навіть друзями. Три дні «селянка» купається в розкоші, ні в чому собі не відмовляючи, а от «панянка» практично копирсається в багнюці.

Для багатьох учасниць це стає справжнім виходом в іншу реальність, про існування якої вони до участі в шоу не мали жодної уяви.

– Це для них – як «Останній герой»: вижити в будь-якій ситуації! – розповідає продюсер телешоу. – Хтось хоче довести батькам, що може бути самостійною, може вижити, навіть якщо в неї заберуть усі ті машини та квартири, якими забезпечили батьки. Буває, що й самі батьки сприяють тому, щоб їхні діти йшли до нас у програму й бачили справжнє життя.

Навіщо заможній харків’янці Аліні Тімофєєвій потрібні були такі випробування, можна, мабуть, краще зрозуміти, знаючи професію жінки. Харківська панянка працює психотерапевтом, тому участь в цьому шоу була для неї, перш за все, «роботою з новими типажами».

– Чого в житті в мене тільки не було: швидкісної їзди на автівці, катання на усіляких ковзанах, гірських лижах, човнах, відвідування африканських танців. А тут таке запрошення! Це ж чергове перезавантаження мозку, – розповідає про свою участь у проекті Аліна. – Мої викладачі ще з університету мене навчили такій життєвій мудрості: якщо постійно змішувати відчуття, життя буде здаватися більш повним.

Одного зимового, досить холодного, дня місто Харків та невеличке село Садківці Вінницької області на три дні стали, так би мовити, географічними побратимами, адже дві жіночі долі цих населених пунктів перетнулися. Аліна з Харкова живе на широку ногу, працює за особисто складеним графіком, захоплюється дорогими «іграшками» та витрачає купу грошей на догляд за собою. А от щоденний графік сільської дівчини з Вінниччини Анжели виглядає дещо по-іншому. Наразі дівчина живе у старому та дуже маленькому сільському будинку разом із чималою родиною – батьками та сестрою з маленьким племінником. Замість централізованої системи опалення в них – стара пічка, будинок має потребу в ремонті, про наявність у домі ванної кімнати казати взагалі не доводиться. Анжела доглядає чимале господарство з коровами, свинями, свійською птицею, їздить за 140 кілометрів у місто, де працює перукарем.


– Якщо відняти з моєї зарплатні гроші, які я витрачаю на дорогу, то чистими в мене залишається не більше 800 гривень. Тобто, аби купити зимове пальто, мені треба відкладати гроші два місяці поспіль, – розповідала на початку зйомок проекту мешканка Садківців Анжела Гевді. – Мені буде дуже цікаво, як у таких умовах протримається дівчина з міста.

Харківська панянка вже брала участь у декількох телепроектах, але вона й подумати не могла, які «сюрпризи» чекали на неї у «Панянці-Селянці».

– Якщо, наприклад, у більшості проектів зйомки відбуваються у спеціальному павільйоні, з подіумом, усіляким реквізитом, то «Панянка-Селянка» – це реаліті-шоу, – розповідає харків’янка Аліна Тімофєєва. – За мною ходили два оператори, звукооператор, редактор та їздив мікроавтобус зі всім обладнанням. Але ніякого сценарію моїх дій у проекті не було.
Ті, хто бачив ефір передачі з Аліною, мабуть, пам’ятають, які «тортури» чекали на дівчину у вінницькому селі. Бо навіть аби дістатися до своєї нової домівки на три дні – села Садківці, – дівчині треба було пройти пішки 14 кілометрів. З важкою валізою. Взимку. При температурі мінус 20.

–Добряче я тоді померзла, врятував мене тільки самогон, який я знайшла в оселі моєї нової родини, – сміється харків’янка, згадуючи свої минулорічні пригоди.
У хліву – рогата худоба та курки, в будинку – відсутність пральної машини та ванни: знайомство з новими умовами життя викликали сльози навіть у звиклого до різних труднощів психотерапевта з Харкова. Але коли Аліна Тімофєєва побачила батьків Анжели та маленького племінника, які гостинно та з посмішкою зустріли її, почастували борщем, дівчина трохи розслабилася.

ЦІКАВА СТАТТЯ? ЧИТАЙТЕ ПРОДОВЖЕННЯ, ПРИДБАВШИ ГАЗЕТУ ОНЛАЙН

– Я потрапила в абсолютно незвичні для мене умови, в зовсім іншу культуру, – ділиться Аліна. – Це ж Західна Україна, що межує з Молдовою, там зовсім інший побут, звичаї, традиції. Ті емоції, що я там пережила, мабуть, крутіші, ніж потрапити у якесь мексиканське плем’я.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 19 від 14.02.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта