Пікантні епізоди "Євро-2012" покажуть у Харкові (ВІДЕО)

21.10.2013 12:57 Культура
Документальну стрічку про футбольні пристрасті позаминулорічної давності покажуть у рамках міжнародного кінофестивалю.

Десятий Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA  завітав на батьківщину. Три дні з  24 по 26 жовтня найкращі документальні стрічки про права людини можна буде побачити у харківському кінотеатрі  "Боммер".

Серед добірки фільмів фестивалю - робота молодих кінематографістів з України кіномальманах "Поза Євро". У ньому зібрані документальні короткометражки про футбольну подію 2012 року від десятьох українських  режисерів. Зокрема тут представлені роботи "Після дощу" Наталі Красильникової,  "Фан-зона" Дмитра Коновалова, "Зося і Запара" Аліси Коваленко та інші. Автори покажуть своє бачення футбольного чемпіонату та життя України і Польщі під час нього. Деякі кадри вражають своєю пікантністю.

- Кіноальманах «Поза Євро» – це результат колективної роботи молодіжної творчої лабораторії. Його ідею, напевно, можна визначити як спробу уособлення натовпу. Здатність побачити, виокремити людське обличчя з юрби, що здається безликою, згуртованою на спортивній, політичній чи будь-якій іншій основі. І розповісти про це, - говорять організатори кінофестивалю.

Ідея створення кінофестивалю Docudays UA зародилася у 2003 році саме у Харкові. Нині цей кінофорум вважають одним із найбільших в Україні.  До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці конкурсної частини  фестивалю, яка пройшла навесні. Мандрівний Docudays UA відвідає 24 регіони України, окрім Харкова, він ще завітає на Чугуївщину та інші райони області. 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта