Пісні ВІА ГРИ, Lady GaGa та Beyonce змінили власника

30.10.2012 09:47 Культура
http://7days.kiev.ua http://7days.kiev.ua
Авторські права на більш ніж 2 000 000 музичних творів перейшли до нової організації в Ураїні.

Авторські права на більш ніж 2 000 000 музичних творів, серед яких твори, як вітчизняних виконавців ВІА ГРА, Валерій Меладзе, Віра Брежнєва, Влад Дарвін, Таїсія Повалій, так і іноземних зірок Lady GaGa, Beyonce, Madonna, Britney Spears, Queen, Red Hot Chili Peppers і багато інших, тепер знаходяться виключно в управлінні Асоціації "Дім авторів музики в Україні", повідомляє УНН.

Крапку в довголітньої співпраці з Державним підприємством "Українське агентство з авторських і суміжних прав", що здійснює управління авторськими правами та збір роялті за публічне використання авторських прав, поставили одні з найбільших музичних правовласників, - "Українська Музична Видавнича Група" і "Світова Музика". Про це УНН повідомили в Українській музичній видавничій групі.

Керівництво обох компаній, коментуючи причини, які потягли за собою дану заяву, вказують на наступне: "Збори роялті за використання авторських прав, якщо ж брати статистику 2012 року, стали провальними, відрахування фактично зводяться до нуля. Користувачі музики - радіостанції і телеканали, в свою чергу, справно платять роялті за публічне використання музики в УААСП. Залишається лише здогадуватися, куди діваються всі ці гроші, що належать АВТОРАМ".

Експерти стверджують, що вотум недовіри УААСП незабаром можуть винести й інші правовласники, які також незадоволені тим, що відбувається.


Джерело: УНН
Автор: Администратор сайта