Південна залізниця показала свої раритетні поїзди (ФОТО)

08.08.2014 08:23 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Екскурсію Музеєм історії залізничної техніки Південної залізниці провели для молоді у Харкові.

В екскурсії взяли участь близько 50 чоловік, серед яких - представники Харківського міського центру волонтерів, студентського самоврядування, школи лідерства «Міст», а також школярі, які захотіли відвідати музей.

На екскурсії молодь ознайомилася з різними видами раритетного рухомого складу та допоміжної техніки, розміщеними на території музею, а також з документами та кресленнями, інструментами, різноманітними технічними засобами столітньої давності, розміщеними в критому виставковому павільйоні.

БІЛЬШЕ ФОТО З ЕКСКУРСІЇ ДИВТЬСЯ ТУТ

Екскурсію для молоді провів завідувач музею Андрій Прохоров, який зазначив, що харківський Музей залізничної техніки - найбільший в Україні за кількістю експонатів, яких налічується більше 800.

Експонати представляють розвиток цієї техніки, починаючи з кінця XIX століття, коли утворилася Курсько-Харківсько-Азовська залізниця, і закінчуючи 90-ми роками XX століття. На території музею, під відкритим небом, можна побачити паровози, тепловози, різну допоміжну техніку - всього 36 таких експонатів. Відвідати музей можуть всі бажаючі.

Автор: Администратор сайта