Професіонали світової fashion-індустрії навчатимуть харків’ян моди

07.09.2013 08:21 Культура
фото Тетяни Василець фото Тетяни Василець
У Харкові вперше відкрився філіал Kiev Fashion Institute.

Навчання в харківському представництві KFI проходитиме за напрямками фешен медіа, фешен менеджмент, стиль та фото. Кожний курс триватиме два місяці.

-    Харків вважається столицею торгівлі України, індустріальною столицею легкої промисловості. І це було передумовою того, що тут з’явився інститут, який навчатиме моді, - пояснила ректор Kiev Fashion Institute Анжела Владимирова.

 Інститут працюватиме на кампусній основі. Це означає, що кожні два тижні до Харкова приїжджатимуть лектори з Kiev Fashion Institute і три години проводитимуть заняття. Харківські учні отримуватимуть таку ж саму  інформацію, як і їхні колеги у столиці.

Викладатимуть професіонали моди: автор телепроекту «Тиждень моди з Дарією Шаповаловою», креативний директор Kiev Fashion Days Дар’я Шаповалова, історик моди, журналіст Зоя Звиняцковська, бізнес-тренер бутиків Анжела Владимирова, fashion-фотограф Соня Плакидюк, Катерина Гарбуз та ін.

- Відкриття регіональних філіалів – це показник того, що такі проекти потрібні людям. І не обов’язково професіональні дизайнери чи стилісти повинні виростати у столиці.  Маю надію, що завдяки харківському філіалові талановиті люди матимуть змогу зрозуміти і навчитися основам фешен-індустрії, - сказала Дар’я Шаповалова.

Вступити до інституту можна без жодних екзаменів та обмежень у віці абітурієнта.  Кожний курс триватиме два місяці і вартуватиме 3 тис. грн. Навчитися азам модної індустрії вже виявили бажання півсотні харків’ян.  

-Майже кожний курс, який розрахований на 20 студентів, заповнений. Найпопулярнішим виявився курс  фешен-медіа, - розповіла виконавчий директор харківського філіалу Kiev Fashion Institute Юлія Швецова.

Навчання вже стартувало. Окрім теоретичних та практичних занять на студентів чекатимуть різноманітні проекти, виставки, модні покази тощо.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта