Раритетні книги отримала бібліотека Короленка

30.10.2012 10:23 Культура
http://job-sbu.org http://job-sbu.org
Чотири рідкісні книги дореволюційного видання отримала сьогодні Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка.

Книги були зібрані управлінням у справах преси та інформації ХОДА в рамках акції "Зроби добру справу - подаруй книгу!": чотири томи із зібрання творів А.О. Писемського (1910-1911 рр.); 2 томи творів П.І. Мельникова (1909 р.); «Розповіді» С. Гусєва - Оренбурзького (1906 р.) і роман «Звільнилася!» А. Вербицької (1906 р.).

- Організовуючи акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», ми були націлені на те, щоб зібрати нову літературу. Тому що ми планували передати її у госпіталь для інвалідів війни, у територіальні центри соціального обслуговування та шкільні бібліотеки Харківської області, - зазначила начальник управління преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. - Але серед різноманіття всіх книг, які передали люди, виявилися видання початку XX століття. Ми звернулися до бібліотеки ім. Короленка з тим, щоб вони цю літературу взяли в дар і могли давати ці книги в користування іншим людям, які ними будуть цікавитися.

Як повідомила бібліотекар відділу комплектування  бібліотеки ім. В. Г. Короленка Лариса Кравченко,фонд рідкісної книги поповнюється нечасто, тому подарунок буде цінним для читачів.

- Безумовно, ці книги являють і історичну, і художню цінність, - говорить Лариса Кравченко. -  Я думаю, що вони будуть дуже корисні для нашої бібліотеки і для наших читачів. Ми завжди раді, коли нам дарують книги. Вони займуть почесне місце в нашій бібліотеці.

Як повідомила Вікторія Маренич, акція "Зроби добру спарву - подаруй книгу!" за ініціативи губернатора Михайло Добкіна, тепер буде відбуватися щорічно.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта