Репин forever. У Чугуєві провели незвичний велоквест (ФОТО)

04.08.2014 11:06 Культура
фото Інни Пирлик та Тамари Кіч фото Інни Пирлик та Тамари Кіч
2 серпня в Чугуєві пройшов велоквест, присвячений 170-й річниці від дня народження всесвітньо відомого майстра живопису Іллі Рєпіна.

Так організатори заходу – громадська організація «Рєпінський культурний центр» та Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна – вирішили популяризувати творчість художника серед молоді. І, вочевидь, їм це вдалося. Адже на заклик «В Чугуев! К Репину! В музей! Бери с собой своих друзей!» відгукнулися аж 37 велолюбителів.

На картах учасників було позначено 10 рєпінських місць у Чугуєві. За правилами, треба було відвідати всі ці місця й на кожному з них виконати завдання, пов’язані зі знанням основних моментів життя і творчості художника. Протягом двох годин учасники в хаотичному порядку відвідали меморіальний дім-музей художника, штаби військових поселень, торгові ряди, дорожній палац царя, Осинівку…  Найкращим знавцем Рєпіна було визнано Наталію Василенко.

До речі, у перервах між виконанням завдань учасники квесту могли вільно оглядати музейні експозиції, а на фініші на всіх чекало частування запашним трав’яним чаєм з печивом.


В очікуванні результатів змагання допитливі велолюбителі перевіряли також свої навички лавірування на двоколісному транспорті між перешкодами, писали картини та залишали на пам’ять Чугуєву паперових метеликів, які разом склалися в напис «Репин forever», що означає «Рєпін назавжди».


У велоквесті взяли участь також представники творчого колективу редакції "Слобідського краю".

Олександр Гречаний

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта