С. Чернов танцював із дівчатами і катався на жирафі по найбільшій площі Європи (ФОТО)

08.09.2012 09:35 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Сьогодні у Харкові на площі Свободи відкрився Великий Слобожанський ярмарок.

У церемонії відкриття ярмарку взяли участь голова Харківської  обласної ради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Юрій Сапронов та заступник харківського міського голови Ігор Терехов. Початок ознаменували перерізанням стрічки з колоcків.

- Сьогоднішнє відкриття свята – це відкриття днів вшанування Харківської області, історія якої бере свій початок з середини XVII століття. Саме тоді наші діди-прадіди заснували Великий Слобожанський ярмарок, - сказав Сергій Чернов.

Він також відзначив, що у ярмарку бере участь 370 учасників, серед яких – майстри мистецтва, народної творчості, співочі та танцювальні колективи.

- Харків був і буде завжди молодим, креативним, трудолюбивим. Харків – це Перша столиця і це звучить гордо, - відмітив голова облради.
- Цього року Слобажанський ярмарок проводиться уже 11 раз, у найкрасивішому місті Європи – Харкові, -сказав Юрій Сапронов, - 27 районів області презентують сьогодні свої експозиції. Вони обіцяли, що ціни на ярмарку будуть на 20 % нижчі, аніж на ринках Харкова, і ми це перевіримо.

Дійсно, ціни приємно радували покупців - деякі торгові намети розпродали більшість продукції ще до офіційного відкриття.

- Сьогодні 130 підприємств Харкова презентують свою продукцію на Великому Слобожанському ярмарку, - відмітив Ігор Терехов, - я бажаю всім учасникам Слобожанської ярмарки хороших покупок, великих продажів та гарного настрою, адже ярмарок – це завжди сміх, веселощі, радість і торгівля.

Сергій Чернов сьогодні на ярмарку завітав у гості до всіх районів Харківщини. Голова облради разом з Юрієм Сапроновим встиг потанцювати з балаклійськими дівчатами, спіймати золоту рибку Первомайщини та викувати підкову.

Сергій Чернов та Юрій Сапронов також покаталися на жирафі та поросяті. Дитячі каруселі на ярмарок привезли з Дергачів.

Представники усіх районів радісно зустрічали гостей – піснями, танцями та невеличкими виставами. Щедро частували українськими делікатесами, дарували витвори народного мистецтва та короваї.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта