Що можна побачити у Харківському зоопарку за десять гривень (ФОТО)

09.01.2013 15:02 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Вхід до Харківського зоопарку з 15 січня по 15 лютого буде коштувати 10 гривень, діти до 5 років можуть відвідати його безкоштовно.

За словами директора зоопарку Олексія Григор'єва, навіть у зимовий період в зоосаді є що подивитися.

Зокрема, на вулиці можна побачити копитних тварин (олені, лані, верблюди, бізони, коні Пржевальського), білих ведмедів, птахів (качок і лебедів), також на прогулянку виходять леви, тигри і рисі.


- Ми хочемо спонукати і городян, і гостей міста, щоб вони побули на природі і подивились на цю красу. Такий яскравий сніг, як у зоопарку, ніде в місті не можна знайти. Тим паче багато тварин, коли випав сніг і стоїть ясна не морозна погода, надзвичайно добре себе почувають і радіють цій погоді. Якщо влітку тигр і лев ховаються у тіні або ліниво лежать на даху свого будинку, то зараз вони як кошеняти граються у снігу. Коли слон виходить похрустіти сніжком, це дивовижне видовище, тому що там, де він живе, такого не буває. Але для нього цілком нормально вийти на свіже повітря, а потім зайти в приміщення, де у нього тепла підлога, і підошва ніг одразу загрівається.




За словами директора, всі зимові приміщення зоопарку належно утеплені і підготовлені для відвідування. Також частину тераріуму розмістили у теплому приміщенні мавпятника. У зимових приміщенням знаходяться  примати, слони, бегемоти, змії, папуги, риби в акваріумі, а також кенгуру і мари, антилопи і зебри.


Також директор зазначив, що здешевити вартість відвідування на місяць вдалося за допомогою міської влади. В цьому році з міського бюджету буде виділено 1,5 млн грн на дорожнє покриття зоопарку і благоустрій. Ще 3,5 млн зоопарк отримає на будівництво Будинку жирафів.

Тамара Кіч

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта