Син Висоцького розповів у Харкові про свої фобії (ФОТО)

22.08.2013 06:33 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

У 1978 році легендарний Володимир Висоцький давав свій єдиний у Харкові концерт. 35 років потому першу столицю відвідав його молодший син - Микита.

На майданчику біля харківського Палацу спорту яблуку ніде впасти. Публіка різноманітна: від молодих спортсменів до пенсіонерів. На відкриття найбільшого в Україні скеледрому "Вертикаль" та пам'ятника легендарному Володимиру Висоцькому приїхав його син  Микита.

Раніше Микита Володимирович вже був на подібних відкриттях монументів на честь свого батька - у Маріуполі та Одесі. Чоловік каже, що порівнювати їх братися не буде, але харківський варіант йому дуже сподобався.

БІЛЬШЕ ФОТО ДИВІТЬСЯ ТУТ

- Мені дуже подобається цей пам'ятник, бо він зроблений від душі, - розповідає Микита Висоцький. - Спортсмени Радянського Союзу у 1960-70-х вважали Володимира Семеновича талісманом та перед усіма чемпіонатами, Олімпійськими іграми йшли до нього у театр або запрошували на свої спортивні бази. Я теж вважаю, що і'мя батька вже протягом 49 років приносить мені велику вдачу.

Після урочистої церемонії перерізання червоної стрічки для відомого гостя та усіх, хто прийшов на свято, харківські барди виконали пісні Володимира Висоцького, а скелелази виконали показові виступи на новому 18-метровому стенді. Микита Володимирович дуже захопився виступом харківських спортсменів, але у інтерв'ю, яке він дав кореспонденту "СК", зазначив, що ніколи би альпіністом не став.

- Я дуже боюся висоти, - розповідає син відомого артиста, - я не спортсмен. Але у горах я був - на Кавказі, у Таджикістані та Узбекістані. Я навіть знімав стрічку у горах.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта