Сьогодні закінчується весільний сезон

27.11.2013 06:30 Культура
http://housewife-nerdy.ru/ http://housewife-nerdy.ru/
На Филипа припадає кінець весільного сезону.

Сьогодні 27 листопада — День святого апостола Филипа.

Про апостола Филипа кілька разів говориться у Святому Євангелії: він привів до Христа апостола Нафанаїла ; його Господь запитав , скільки потрібно грошей для покупки хліба 5 тисячам осіб ; він навів еллінів , що бажали побачити Христа ; нарешті , він під час Таємної Вечері запитував Христа про Бога Отця( по Іоанну ) .

Після Вознесіння Господа Пилип проповідував Слово Боже в Галілеї , супроводжуючи проповідь чудесами . Так , він воскресив немовля , померлого на руках у матері. З Галілеї він попрямував до Греції і проповідував серед переселених туди юдеїв .

З Еллади Філіп попрямував в Парфії , а потім до міста Азот , де зцілив хворі очі дочки місцевого жителя , прийняв його в свій будинок і потім охрестився з усім сімейством .

Потім апостол прийшов у Ієраполь Сирійський , де , підбурювані фарисеями , іудеї підпалили будинок Іра , який прийняв до себе Філіпа , а апостола хотіли вбити . Але , побачивши дива , вчинені Філіпом : зцілення висохлої руки начальника міста Аристарха , який хотів ударити апостола , а також воскресіння померлого юнака , - покаялися і багато хто прийняв святе Хрещення .

Потім він прибув у Фрігію , пройшовши довгий шлях зі Словом Божим і переносячи страждання. Його і супутню йому сестру Маріамну побивали камінням , ув'язнювали , виганяли з поселень .

У місті Гієраполі фригійском було багато язичницьких храмів , в тому числі храм , присвячений зміям , - у ньому жила величезна єхидна . Апостол Філіп силою молитви умертвив єхидну і зцілив багатьох укушених зміями. У числі зцілених була дружина правителя міста Анфіпата, яка прийняла християнство. Дізнавшись про це , Анфіпат наказав схопити Филипа , його сестру і прийшов з ними апостола Варфоломія. За намовою жерців храму єхидни він наказав розіп'яти Пилипа й Варфоломія . У цей час почався землетрус , і всіх присутніх на судилищі засипало землею. Висить на хресті біля храму єхидни Филип молився про порятунок які його розп'яли від наслідків землетрусу. Бачачи , що відбувається , народ увірував у Христа і став вимагати зняття з хреста апостолів. Варфоломій був ще живий і , отримавши звільнення , хрестив всіх повірили . Апостол же Філіп помер на хресті.

Народні повір'я

Іній на Пилипа - урожай на овес.

Філіппові заговини - початок Різдвяного "холодного" посту. На цей день прийнято було виносити у двір закуску домовому, щоб водився худобу.

Кінець весільним тижням. Вороння чорне каркає - до відлиги. Куделиця - перший тиждень прядіння в Філіппов (Різдвяний) піст.

У ледачою пряхи і про себе немає сорочки.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта