Святкування Івана Купала в Харкові: програма

05.07.2017 14:50 Культура
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Фольклорний фестиваль, присвячений святу Івана Купала, відбудеться 8 липня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Відкриється захід о 10:00 на центральній алеї, де цілий день працюватиме ярмарок товарів ручної роботи. Також для гостей парку тут проведуть майстер-класи з гончарного ремесла, виготовлення глиняних свистків і плетіння ляльки-мотанки. Про це повідомляє сайт Харківської міської ради.

О 15:00 на головній сцені розпочнеться концертна програма фестивалю, в якій візьмуть участь фольклорні ансамблі «3+2», «Талиця», «Рута», а також тут виступить кавер-група «Л'юїс Керол».

На Середньовічній площі, біля атракціону «Автодром», буде встановлена копиця з луговою травою, де всі бажаючі зможуть сплести купальські вінки.

Харків'яни встановили рекорд України

Також цього дня в парку пройдуть традиційні фольклорні конкурси: перетягування каната, біг з коромислом, боротьба мішками на колоді. Переможців змагань очікують призи.

Крім того, в парк цього дня можна прийти в національних костюмах. Власники найяскравіших і найколоритніших нарядів отримають призи.

Також бажаючі зможуть спробувати щастя в пошуках цвітку папороті - в ніч на Івана Купала у парку з'являться 7 квітів папороті.

О 21:00 на гостей парку чекає вогняне шоу, а о 21:15 почнуться традиційні стрибки через вогонь.

О 22:00 всі учасники свята купальською ходою вирушать до озера, де під народні пісні і мелодії бажаючі зможуть пустити по воді купальські вінки.

З більш детальною програмою свята можна ознайомитися ТУТ.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта