Таємниця імені легендарної Ади Роговцевої. Розповідає акторка

15.07.2014 11:41 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
– Ми перебували в окупації, і я у свої чотири роки не відчувала ніякої ненависті до німців, бо вони мене та моїх малих братів пригощали, пестили та не завдавали нічого поганого, – ділиться спогадами Ада Роговцева.

 – А в 1942-му чи 1943-му вони навіть для місцевих дітлахів відкрили дитячий садок. Але в цьому садочку я була лише один день. Бо прийшов на відкриття якийсь німець із перевіркою, і я йому розповіла все, що чула про німців від дорослих: про те, що мої батьки воюють, що вони є комуністами, про те, що «фашистів треба гнати з Радянського Союзу». На щастя, німець не розумів нашої мови.

Читайте також: Ада Роговцева у Харкові зізналася, що тут особлива публіка (ФОТО)

Ада Роговцева народилася в місті Глухові Сумської області. Проте через батькову роботу родина мала переїхати в Одесу. Саме в «місті біля моря» батьки мали зареєструвати ім’я своєї маленької донечки. Ім’я довго обирали й зійшлися нарешті на «Людмилі». Але коли мати майбутньої актриси відправила своїх чоловіка та брата зареєструвати новонароджену, чоловіки, діставшись місця, вирішили трохи «поекспериментувати».

– Доки вони йшли спекотними одеськими вуличками, то відвідали не один пивний кіоск, – з посмішкою на обличчі розповідає Ада Роговцева. – І мій дядько (він був у нас ще тим хуліганом) каже моєму батькові: «Я тут нещодавно познайомився з однією дівчиною на ім’я Ада, давай назвемо так і вашу дитину». І вони записали – щоправда, з двома літерами «д».

За словами актриси, це свідоцтво досі зберігається в неї, як пам’ять про креативний характер її родичів. Зайву букву «д» тоді, звичайно, одразу ж викреслили, а ім’я вирішили не змінювати. Мабуть, ще тоді всі відчували, що на дівчину чекає велике майбутнє, і ім’я її має бути відповідним.

Окрім легкого сприйняття свого віку, Ада Роговцева також спокійно ставиться до грошей. Каже, що звикла більше віддавати, ніж брати. Тож, шикарних садиб біля моря вона не має, а є лише володарем маленької дачі в селі. Жінка каже, що, незважаючи на скромність свого маєтку, там вона відпочиває. Але як можна відпочити, коли в тебе в господарстві кури, свині, кролі, кози та корова? В Ади Роговцевої всі ці тварини свого часу були.

– Мені мій чоловік, Кость Петрович, казав: «Адо, ти так багато мотаєшся, втомлюєшся в театрі. Але коли ти повертаєшся вся у гної з дачі, де вичистила хлів, клітки кролів, ти виглядаєш такою щасливою!» А як інакше! Адже коли маєш таку можливість – турбуватися про когось, навіщо цього себе позбавляти! – сміється народна артистка.
Мабуть, відповіддю на запитання, чому актриса в такому поважному віці має такий чудовий вигляд, є те, що вона вміє знаходити щастя у дрібницях – будь то дачна ділянка чи маленька роль у серіалі.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" № 83 від 12.07.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта