Телефестиваль «Дитятко» зазнає суттєвих змін

23.11.2018 11:15 Культура
Фото:fest.dytiatko.org.ua/ Фото:fest.dytiatko.org.ua/
Фестиваль переріс суто телевізійний формат й потребує корегування назви.

Дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко», який був заснований Харківською обласною радою у 2009-му, перейменують на «Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко».

Таку ініціативу підтримали депутати Харківської обласної ради під час засідання постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації, передає прес-служба Харківської облради.

«Члени комісії, враховуючи досвід проведення фестивалю, одноголосно підтримали проект рішення, зазначивши, що фестиваль переріс суто телевізійний формат й потребує корегування назви», – повідомляється Харківською облрадою.


За 10 років існування фестивалю його учасниками стали студії та режисери більше ніж зі 100 країн світу. Крім того, з часу заснування фестивалю в чотири рази збільшилась кількість конкурсних номінацій, з’явились радіо та музична номінація, повнометражні та короткометражні фільми для дітей, спеціальні номінації національної конкурсної програми тощо. Щороку розширюється освітня та культурна програми фестивалю.

«Дитятко» має партнерські стосунки з дитячими кінофестивалями світу та міжнародними організаціями, підтримується Радою Європи, є членом CIFEJ – Міжнародного центру фільмів для дітей та молоді.

Читайте також: У Шарівській садибі візьмуться за тераси і ліпнину — головний архітектор області. Фото

.