У Добкіна розповіли, де відремонтують будинки культури наступного року

28.10.2013 13:15 Культура
http://ru.wikipedia.org http://ru.wikipedia.org
Наступного року в Харківській області планують відремонтувати Кегичівський та Краснокутський будинки культури.

Програма по відновленню будинків культури торкнеться усіх районів області. Цього року пощастило Барвінківському, Куп’янському і Валківському районним будинкам культури. На ремонт кожного виділялися суми близько 300–400 тис. грн. За ці кошти проводився ремонт внутрішніх приміщень, у тому числі гримерок і кімнат, у яких проходять заняття, глядацьких залів і сцен, а також систем опалення, - розповів “СК” заступник голови ХОДА Євген Савін.
За його словами, ця робота однозначно триватиме. На черзі – Кегичівський районний будинок культури. Три роки тому уже виділялися кошти на його ремонт, і найгостріші проблеми було розв’язано. Проте будівля потребує ще певних фінансових вкладень.

-У нас з’явилися вільні ресурси, і якщо район встигне їх освоїти, можливо, роботи розпочнемо вже цього року. Якщо ні, то обов’язково розв’яжемо цю проблему вже наступного року. Така сама ситуація з районним Будинком культури в Краснокутську. Окремо хочу відзначити Валки. Мені приємна ініціатива голови Валківської райдержадміністрації, який сам цього року залучив позабюджетні кошти – 500 тис. грн – і вклав їх у ремонт районного Будинку культури. Зараз він просить обласне керівництво допомогти з капітальним ремонтом культурно-оздоровчого центру у Валках. Звісно, ми підемо назустріч, - зазначив заступник губернатора.

Після того, як питання з усіма РБК буде закрито, настане черга міських і сільських будинків культури. У першу чергу допомагатимуть тим районам, де громада активна й сама також вкладає гроші в ремонт. Наприклад, Лозівський будинок культури один із перших придбав власну сцену для вуличних заходів. Обласна влада пішла назустріч і виділила гроші на придбання вуличного звукового обладнання.

Інна Пирлик, матеріал з газети "Слобідський край" №128 від 26.10.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта