У Добкіна розповіли, як будуть святкувати ювілей Тараса Шевченка

15.01.2014 09:07 Культура
http://lenta-ua.net/ http://lenta-ua.net/
У всіх закладах культури Харківщини заплановано заходи до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна в рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо належної підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка в регіоні заплановано проведення культурних заходів, присвячених цій даті. Про це розповів під час прес-конференції директор Департаменту культури і туризму облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

За його словами, протягом року планується проведення тематичних книжкових виставок, концертних програм, тематичних вечорів та літературно-музичних композицій, присвячених життю і творчості Т.Г.Шевченка.

- Розпорядженням голови Харківської обласної адміністрації затверджено план основних заходів, присвячених святкуванню в Україні 200-річчя з дня народження Т.Г. Шевченка. Він містить багато різнопланових заходів. Фактично в усіх установах культури Харкова та області заплановано заходи, присвячені цій даті, - зазначив Дмитро Кузнєцов.

За його словами, інформація про святкування ювілею Великого Кобзаря буде розміщена в спеціалізованих інтернет-виданнях.

- З урахуванням того, що зараз відбувся прорив у інформатизації об'єктів культури Харківської області, зокрема, бібліотек, то і юні жителі Харківської області отримають повний доступ до всіх заходів, пов'язаних з Тарасом Григоровичем Шевченком, - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Також він підкреслив, що календар заходів до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка містить як основні, найбільш значущі заходи, якими є заходи регіонального або всеукраїнського рівня, так і заходи, які постійно протягом цього та минулого років проводяться у районах і селах йдуть в Харківській області.

- Творчий звіт Харківської області, який відбудеться в травні в місті Києві, це кульмінація творчих заходів та подій, пов'язаних з ювілеєм Тараса Григоровича Шевченка. Перед цим, 7 березня, у театрі опери та балету відбудеться гала-концерт, фактично, це генеральна репетиція перед звітом у Києві. 9 березня - покладання квітів до пам'ятника Тараса Григоровича Шевченка. Воно буде супроводжуватися виступами творчих колективів, поетів, письменників Слобожанщини. Я думаю, що цього року цей захід буде неординарним, - сказав Дмитро Кузнєцов.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта