У Добкіна розповіли, як іде ремонт будинків культури на Харківщині

15.05.2013 07:12 Культура
http://inmosreg.ru/ http://inmosreg.ru/

Наразі у Департаменті культури і туризму ХОДА розроблено план проведення дитячих фестивалів і конкурсів.

У цьому році програму буде доповнено оглядами всіх районів у місті Харкові в розрізі дитячої творчості. Крім того, кожна зміна в дитячих оздоровчих таборах даруватиме можливості для творчої самореалізації та надовго залишиться в пам’яті дітей.

Усі ці події в Харківській області проходитимуть під знаком Року дитячої творчості. Як повідомив кореспонденту «СК» заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, питання розвитку дитячої творчості особливо актуальне для сільської місцевості.

– У нас велика кількість закладів різних напрямів: дитячих юнацьких спортивних шкіл, центрів дитячої творчості, шкіл естетичного виховання. Усі вони потребують певної уваги, – зауважив Євген Савін.

В області діє програма відновлення будинків культури, згідно з якою кілька клубів істотно оновляться вже цього року. За інформацією Євгена Савіна, у Краснокутському клубі вже капітально ремонтують дах і систему опалення. У Валках, де клуб функціонує на базі кінотеатру, скоро добудують приміщення під роздягальні, гримерні та репетиційні зали. А в Лозівському центрі дитячої та юнацької творчості необхідний ремонт частини приміщень, і тоді в ньому зможуть займатися ще 400 дітей. Після добудови цих і декількох інших районних закладів культури, розпочнуть роботи у великих селах.

– Там, де хороший сільський голова, в нього і так усе в порядку, але потрібні наприклад, одяг для сцени, костюми, звукова апаратура, – вважає Євген Савін. – Дуже багато заявок від сільських клубів культури. Там вирує життя: творчо проявити себе прагнуть і старі і молоді. Тому ми будемо намагатися забезпечити всі сільські клуби звуковою апаратурою, хоча б по одному комплекту на район. Головне – забезпечити матеріально-технічну базу закладів і доступ до них.

За словами Євгена Савіна, у тих регіонах, де діти не мають можливості відвідувати школи естетичного виховання, працюють гуртки при Будинках культури. А зараз із главами районів відпрацьовується питання доставки дітей з віддалених населених пунктів у школи мистецтв.

Тамара Кіч, матеріал з газети "Слобідський край" №57 від 14.05.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта