У Харкові можуть з'явитися білі носороги (ФОТО)

14.07.2014 11:59 Культура
Фото Ірини Гудзь Фото Ірини Гудзь
Харківський зоопарк вже обговорює можливість завезення білих носорогів з Танзанії.

Про це сьогодні розповів директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв.

- Є ідея зробити вольєр і привезти білих носорогів. Директори інших європейських зоопарків пообіцяли мені, що допоможуть з тваринами, - розповів Олексій Григор'єв. - Білих носорогів можна завезти з Танзанії. Там є спеціальні розплідники, де цих тварин вирощують. Там також працює Європейська асоціація зоопарків і акваріумів. Тобто ці розплідники розраховані на те, щоб поповнювати колекції європейських зоопарків.

Олексій Григор'єв наголосив, що питання завезення таких тварин, як носороги, вирішує не зоопарк. Адже для того, щоб білі носороги комфортно почувалися у Харкові, спочатку для них треба побудувати вольєр.

- Це має бути просторий невисокий вольєр (600-700 кв. м) з теплим приміщенням і з можливістю розділення самця і самиці, адже ці тварини досить агресивні, - розповів Олексій Григор'єв.
За попередніми підрахунками вольєр для білих носорогів буде коштувати приблизно 1,5-2 млн грн.

Всього на сьогодні у харківському зоопарку проживають 400 видів тварин. Загальна популяція складає 7 тис. Тварини цього сезону почуваються добре, адже літо видалося прохолодним. Зокрема, таким тваринам як ведмеді не треба спеціально готувати лід для охолодження.

- Серед останніх поповнень зоопарку — дві степові антилопи канни і двоє гвинторогих козлів. Регулярно у нас народжуються поросята. Також є поповнення серед птахів, зокрема, фазанів, - розповіла культорганізатор Харківського зоопарку Анна Саприкіна. - У антилоп народилися дві дівчинки, а стать козлят ще не можна визначити, адже вони лякаються, а батьки агресивні.

Доля молодняку поки що не відома, але скоріше за все їх передадуть в інші зоопарки.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта