У Харкові пройшов міжнародний телефестиваль

10.09.2017 07:50 Культура
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
9 вересня в кінотеатрі ім. Олександра Довженка пройшло урочисте закриття ІХ Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко».

Фестиваль тривав у Харкові з 6 по 9 вересня.

«Цього року на фестиваль «Дитятко» надійшло понад 1000 конкурсних робіт із 87 країн світу, в тому числі з США, Франції, Індії, Іспанії, Ірану тощо, - розповів начальник Управління культури та туризму ХОДА Олег Яцина.  – Журі, до якого ввійшли представники  України, Білорусі, Іспанії, Чехії та Туреччини, відібрало до конкурсної програми фестивалю 134 роботи з 33 країн», — повідомляє сайт ХОДА. 

За інформацією Олега Яцини, роботи юних режисерів цього року були представлені в 12 номінаціях, дві з яких з’явилися в програмі вперше. Ізюминкою «Дитятка»-2017 стала участь у фесті японського режисера Мітсуо Года.

«Указом Президента України Петра Порошенка 2017-й рік проголошено Роком Японії в Україні, тому і в нашій області проходить ряд подій японської тематики, - пояснив Олег Яцина. – Зокрема, ми відкрили виставку японської гравюри в Пархомівському художньому музеї, висадили в Краснокутському дендропарку алею сакур тощо. Участь Мітсуо Года в харківському міжнародному фестивалі – ще одна подія, що присвячена Року Японії в Україні».

У рамках фестивалю японський режисер дав майстер-клас для всіх бажаючих, темою якого стало «Створення нового персонажу». 8 вересня він також провів творчу зустріч з учасниками фесту. Також до програми «Дитятка» увійшли майстер-класи медіа експерта та телеведучого Дмитра Петренка, режисера Наталії Морозової, журналіста Андрія Куликова, директора міжнародної кінодистриб'юторської компанії «KINOLIFE Distribution», члена Української кіно академії Іллі Свідлера.

Конкурсні роботи фестивалю 10 вересня транслюватимуться просто неба на площадці за Харківським національним академічним театром опери та балету.

Автор: Администратор сайта