У Харкові стартував фестиваль молодих художників Feldman Art Park

06.10.2015 07:15 Культура
Фото: picsfab.com Фото: picsfab.com
У Фельдман Екопарк відбулося урочисте відкриття унікального всеукраїнського конкурсу молодих художників Feldman Art Park

На території ландшафтного парку були представлені роботи конкурсантів, що пройшли відбірковий тур, де з тисячі учасників з усієї України були обрані 105 найкращих скульпторів, графіків і живописців.

Фестиваль ініціював Міжнародний благодійний фонд "Фонд Олександра Фельдмана". Організатором проекту виступила британська компанія Red Art Galleries

"Це проект не тільки для Харкова, він буде працювати по всій Україні», - розповів народний депутат України Олександр Фельдман. Політик також зазначив, що через деякий час конкурс стане міжнародним. «Сьогодні вже просяться брати участь у проекті Польща, Румунія, Угорщина, країни Балтії. Ми тільки почали свою роботу, а у нас вже є величезна географія наших потенційних друзів», - сказав він.

За словами організаторів, садово-паркові скульптури створювалися з метою змусити людей задуматися про цінності людства. Всі вони встановлені на території Фельдман Екопарк і будуть радувати гостей в будь-який час року. Мальовничі ж полотна, які так само були обрані, як кращі конкурсні роботи, об'єднали в просторій галереї екопарку.

Переможці конкурсу отримають грант на освіту за кордоном, а всі номінанти зможуть представити свої твори на міжнародних арт-ярмарках і виставкових майданчиках у рамках проекту Feldman Art Gallery, який планують запустити вже в наступному році.

У ході фестивалю Feldman Art Park так само будуть проведені кінопокази провідних українських режисерів, презентації композицій від електронних музикантів і пізнавальні майстер-класи.

Відзначимо, що вперше в Україні, фестиваль проходить в європейському форматі Edutainment, що означає утворення в задоволення.

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта