У Харкові відкрився провідний дитячий фествиваль (ФОТО)

25.09.2013 15:46 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова

У Харкові стартував V Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко». Перед днями напруженої роботи  батьки Фестивалю підвели підсумки п'ятирічної історії найжаданішого дитячого заходу.

У Палаці студентів Національного університету «Юридична академія імені Ярослава Мудрого» - справжнє свято. Вже у  фойє Палацу всіх гостей зустрічає Чарлі Чаплін, Людина-камера та Людина-прожектор. Чарівні речі відбуваються й на головній сцені:  у ролі ведучих та артистів тут тільки діти.  Також протягом наступних трьох днів саме діти будуть виконувати  дорослу роботу зі справжнього світу телебачення.  За словами організаторів свята, «Дитятко» повертає їх у дитинство.


- Кожен раз, коли я приїзджаю на фестиваль, чекаю на  диво, - розповідає голова журі Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю Марина Ланда. - Я бачила перші кроки фестивалю. А зараз у нього яскравий, ні на кого не схожий, красивий голос, який, я впевнена, повинні почути всі. Я дуже хочу, щоб коли-небудь в майбутньому відомий режисер, відповідаючи на питання, звідки він родом, сказав, що він народився на Міжнародному дитячому фестивалі «Дитятко» у Харкові.


Свої вітання висловив і президент Міжнародного дитячого телефестивалю «Дитятко», голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

БІЛЬШЕ ФОТО З ВІДКРИТТЯ ФЕСТИВАЛЮ ДИВІТЬСЯ ТУТ

- П'ять років, може, і не такий значний вік для фестивалю, але це річниця, коли ми можемо підвести якісь підсумки, - зазначив на урочистому відкритті Фестивалю  Сергій Чернов. - За ці п'ять років у нас зявилася справжня велика родина, яка дуже багато робить для розвитку дитячого телебачення, а, значить, і для розвитку майбутнього телебачення. Ми переконалися в тому, що для дитячої творчості не існує географічних кордонів та великих відстаней.


В цьому році в оргкомітет фестивалю надійшли заявки від понад ста учасників, які надіслали майже три сотні робіт. До складу професійного журі цього року увійшли  фахівці з п'яти країн: України, Росії, Білорусі, Греції та Болгарії, - які будуть оцінювати конкурсні роботи у 14 номінаціях.

- Кожного року від цього фестивалю я отримую ін'єкцію щастя, - розповідає кореспонденту «СК» член журі Фестивалю, режисер, кіножурналіст та телерадіоведучий давид Шнейдеров. - І з кожним роком ця ін'єкція стає більшою. Цього року я приїхав саме за нею.

Всього за п'ять років учасниками фінальної частини фестивалю стали майже 400 осіб, які представили більше тисячі робіт.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта