У лісах Харківщини створюють зони відпочинку та штрафують за сміття (ФОТО)

05.11.2012 07:38 Культура
Фото Інни Пирлик Фото Інни Пирлик
Кожного року на території лісового господарства має створюватися хоча б одне рекреаційне місце.

Зони для відпочинку облаштовують дерев’яними альтанками, столами зі стільцями, огорожею, а також сміттєвими баками. Так, у «Красноградському лісгоспі» навесні цього року обладнали таке місце для відпочинку на території Наталинського лісництва.

-Мета створення рекреаційних місць – це доведення до населення правильного поводження в лісі (не смітити, на палити), ну і звісно ж, створення умов для відпочинку, аби люди могли зайти сюди спокійно, розпалити багаття, якщо це не пожежнонебезпечний період, приготувати якісь страви, - каже директор ДП «Красноградське лісове господарство» Леонід Герасимов.

За його словами, рекреаційна зона в Наталинському лісництві пустує рідко, оскільки вона знаходиться на трасі республіканського значення Харків - Сімферополь.

- Люди часто зупиняються і п’ють тут каву,- каже лісник. - Окрім того, напроти місця для відпочинку знаходиться ГАІ. Тож автовласники, що оформлюють тут документи на машину, також заходять відпочити.

Леонід Герасимов розповів, що, аби облаштувати рекреаційну зону необхідно витратити близько шести тисяч грн. Сьогодні в області створено близько 50 рекреаційних місць. Наступного року у лісах Харківщини облаштують ще 10-15 зон для відпочинку.


Не зважаючи на те, що лісництва створюють умови для відпочинку, люди ще не перестали смітити. Цього року Красноградський лісгосп провів 341 рейд та склав 50 адміністративних протоколів.

- З них 20 складено по 73-ій статті – засмічення лісу, - відзначив лісник. Максимальний штраф за неправомірне поводження в лісі становить 160 грн.

За словами Леоніда Герасимова, серед тих, хто смітить в лісі не тільки відпочивальники. Деякі люди заїжджають сюди, аби просто викинути мішки зі сміттям.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта