У Ніч музеїв харків'ян змусять ганятися за картиною і малювати

15.05.2013 11:06 Культура
http://www.objectiv.tv/ http://www.objectiv.tv/
Художньо-меморіальний музей І. Ю. Рєпіна має досвід проведення акції "Ніч музеїв" з 2011 року.

За спостереженнями керівництва Музею, тільки за ці два роки кількість нічних відвідувачів зросла вдвічі, програма стала більш насиченою, а сам захід викликав неабиякий резонанс.

– У рамках акції «Музейна ніч з Марією Магдалиною» ми за один рік змогли зібрати кошти та відреставрували унікальну картину ХІХ сторіччя чугуївського художника Павла Триказова. У нас навіть залишились гроші, аби замовити розкішну рамку для цього витвору мистецтва, – розповідає заступник директора Музею з наукової роботи Ольга Шевченко.

Однієї тематики Марії Магдалини вистачило в минулорічні нічні заходи, аби у залах Художньо-меморіального музею не було, де яблуку впасти. Цього року тут і програму збільшили, і задіяли всі будівлі Музею. Так, ті, хто захоче спробувати себе як художник, зможуть взяти участь у спеціальному майстер-класі. А на тих, хто не має хисту до малювання, чекає веселий та цікавий квест «Знайду рєпінську картину».

Звичайно ж, у будівлі Художньої галереї відбудеться виставка-інсталяція «Окна репинского дома». А пізно ввечері відвідувачі, які набігалися у пошуках таємної картини Іллі Рєпіна, та взагалі всі охочі, зможуть подивитися театральну постанову «В неділю рано зілля копала…» за участю студентів Харківської державної академії культури. Двері Художньо-меморіального музею І. Ю. Рєпіна в рамках нічної акції будуть відчинені для відвідувачів до 23.00, адже, за словами організаторів, мистецтва багато не буває.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта