У парку Горького пройде кольоровий флешмоб. Програма

16.05.2018 14:38 Культура
Фото: National Geographic Фото: National Geographic
Традиційне свято фарб «HoliPark-2018» пройде в суботу, 19 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

За словами художнього керівника парку Яни Бархатової, у день свята об 11:00 почнеться дитяча анімаційна програма, після якої на головній сцені виступлять юні артисти школи індійського танцю «Яджешварі». Далі в шоу-програмі візьмуть участь понад 10 творчих колективів, що представляють індійську культуру, в тому числі індійські студенти. Впродовж дня на гостей парку чекають три феєрверки фарб — о 14:00, 16:00 та 18:00.

«Феєрверк проходитиме в такий спосіб. Кожен учасник бере жменю фарби і на рахунок «три» підкидає її вгору. Всім, хто не хоче брати участі у феєрверку або стати брудним, слід триматися подалі від головної площі в цей час», — зазначила Яна Бархатова.

В адміністрації парку повідомили, що цього року буде використано більше десяти кольорів фарби, а не сім, як раніше. Загальна вага фарб складе понад півтонни.

«Це фарби мінеральні, вони гіпоалергенні і не шкодять здоров'ю. Дуже рекомендуємо на це свято одягати одяг із натуральних тканин, щоб фарбу можна було легко відіпрати. І велике прохання до всіх гостей парку не приносити із собою борошно і крохмаль — вони точно не додадуть яскравості святу, а навпаки, їх буде складно змивати, і до того ж вони забивають фонтани парку», — підкреслив Андрій Кравченко.

З 12:00 до 17:00 всі бажаючі зможуть взяти участь у майстер-класах з надягання сарі, а також вперше в рамках цього свята представники сильної статі зможуть приміряти чоловічий індійський костюм і навчитися зав'язувати тюрбан. Також на центральній алеї парку можна буде нанести мехенді (розпис по тілу хною) та бінді (точка в центрі чола), зробити аквагрим.

Завершиться свято фарб вечірньою дискотекою з індійськими хітами, яка почнеться о 20:00 на головній сцені.

З повною програмою свята можна ознайомитися ТУТ

Довідка

Свято Холі — традиційне індійське свято весни, під час якого прийнято обсипати одне одного сухими фарбами. Вважається, що чим більше на людину потрапить фарб, тим більше щастя та удачі на неї чекає.

Микола Мельник