У Шарівській садибі візьмуться за тераси і ліпнину — головний архітектор області. Фото

21.11.2018 10:32 Культура
Фото:СК Фото:СК
У Департаменті містобудування та архітектури Харківської облдержадміністрації розповіли про майбутні протиаварійні роботи у палацово-парковому комплексі «Садиба» в селі Шарівка Богодухівського району.

Як розповів 20 листопада під час прес-конференції директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, одним із важливих напрямків роботи Департаменту є проведення протиаварійних робіт на об'єктах, які знаходяться в аварійному стані.

 — Один з таких об'єктів — Шарівський комплекс. У рамках програми (обласної програми збереження архітектурної спадщини. — Ред.) там проводяться першочергові протиаварійні роботи. У наступному році ми хочемо повністю привести до ладу тераси з балюстрадою, ліпниною, — зазначив головний архітектор області.



Нагадаємо, на початку жовтня "СК" повідомляв, що в архітектурній та садово-парковій пам’ятці «Садиба» було 
розпочато роботи з реконструкції вхідної групи. 

Крім цього, Михайло Рабінович поінформував, що виконано першочергові роботи у садибі у смт Старий Мерчик Валківського району. У палаці Григорія Шидловського XVIII століття — пам'ятці української садибної архітектури — закритий периметр об'єкта для протидії вандалізму, забезпечена охорона. Об'єкт обстежений, документи, необхідні для відновлення палацу, спрямовані до Міністерства культури України.

За словами Михайла Рабіновича, комплексна пам'яткоохоронна програма була прийнята в області вперше — на початку цього року. До цього фахівці Департаменту 2,5 року проводили інвентаризацію, уточнювали список пам'ятників, які є у відкритому доступі на сайті Департаменту. У рамках обласної програми збереження архітектурної спадщини також було розроблено програмне забезпечення, яке дозволяє зібрати і систематизувати всю інформацію про пам'ятки.

Читайте також: У Зачепилівці з легендарного трактора зробили пам'ятник хліборобам. Фото, відео