У харківському зоопарку народилися рідкісні лисенята. Фото

03.07.2018 13:45 Культура
Потомство принесли корсаки — в їх сімействі народилося двое цуценят.

Новонароджені корсачата були покриті світло-бурим пухнастим волоссям, прозріли на четвертий день. Примітно, що зазвичай дитинчат вирощують обоє батьків. Причому «батько сімейства» не тільки добуває корм для старших дитинчат, але і бере безпосередню участь у їх вихованні. А дорослішання в «повноцінній сім'ї» сприяє практично стовідсотковому виживанню молодняку. Про це повідомили у Харківському зоопарку.

За словами працівників закладу, стан новонароджених не викликає ніяких побоювань, на відміну від поведінки батьків — після народження вони вели себе агресивно по відношенню до потомства, тому співробітники зоопарку помістили малюків в окреме приміщення і почали виходжувати. Зараз корсачата — самець і самка, яких працівники закладу називають Льоня і Моня, зміцніли, у них чудовий апетит.


До раціону корсаків входить м'ясо курки та яловичини, сир, яйця. Малюки веселі, активні і ласкаві, вони із задоволенням йдуть на контакт і викликають розчулення, коли виляють хвостиками.


Довідка:

Корсак схожий на звичайну лисицю, але помітно дрібніший (довжина тіла 50-60 см, хвоста - 25-35 см), з більшими вухами і більш приосадкуватими ногами. Корсак поширений у степах, напівпустелях і частково в пустелях Південно-Східної Європи і Азії. Вид занесений до Червоної книги України та Червоних списків МСОП. Зараз єдина на території нашої країни популяція корсаків налічує не більше 20 особин на сході України.

Микола Мельник