У Харкові пройде міжнародний музичний фестиваль

06.03.2018 17:30 Культура
Фото: movqe.az Фото: movqe.az
Учасниками Kharkiv music fest-2018, який пройде з 14 по 29 березня, стануть солісти й диригенти із США, Німеччини, Австрії та Польщі

Фестиваль Kharkiv music fest проходитиме на базі ХНАТОБу та Харківської філармонії. На майданчиках відбудеться 7 музичних концертів. Проте класичну музику в ці дні харків’яни матимуть змогу почути й у найнесподіваніших місцях. Про це повідомляє сайт ХОДА. 

Генеральний директор Kharkiv music fest-2018 Ігор Тулузов відзначив, що у програмі — симфонічні твори українських, європейських та американських композиторів у виконанні солістів і диригентів світового рівня з Австрії, Німеччини, Польщі, США та України.

«Ініціював проведення заходу відомий піаніст та диригент, харків’янин Станіслав Христенко. Відкриє фестиваль концерт з американським акцентом під назвою «З нового світу». У ньому візьме участь зірка світового масштабу — піаніст Сергій Бабаян, диригувати буде Станіслав Христенко», — розповів Ігор Тулузов.

За його словами, яскравою подією стане виступ струнного оркестру, до складу якого запрошені 26 кращих музикантів зі всієї країни. У рамках фестивалю відбудеться й концерт для людей з інвалідністю. Його проведуть 27 березня в Будинку офіцерів.

«Усього на концерт запрошено понад 500 людей з інвалідністю. Це учасники АТО, люди, які постраждали під час бойових дій, діти з інтернатів та дитячих будинків. Також у рамках фестивалю пройде зустріч-концерт з вихованцями інтернату для незрячих дітей», — розповіла керівник соціальної програми фестивалю Анжеліка Ібрагімова.

Читайте також: Еліна Світоліна одержала перемогу на турнірі у Нью-Йорку

Микола Мельник