У Харкові встановлять меморіальну дошку

05.02.2018 09:18 Культура
Фото: city.kharkov.ua Фото: city.kharkov.ua
Меморіальну дошку видатному лікарю Владиславу Франківському, засновнику міської дитячої лікарні, Почесному громадянину міста Харкова, встановлять на фасаді будівлі Харківського наукового медичного товариства по вулиці Максиміліанівській, 11.

Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

Таке рішення було прийнято 1 лютого, на засіданні Міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища.

Владислав Франківський був ініціатором створення першої дитячої інфекційної лікарні в Харкові, санітарної служби, притулку для невиліковних хворих. Також він був одним із засновників Харківського медичного товариства, брав активну участь в його діяльності. За великі заслуги перед жителями міста Владислав Франківський був обраний Почесним громадянином Харкова. Іменем видатного лікаря ще при його житті була названа вулиця в центрі міста, а колеги та хворі називали його не інакше як ідеалом доктора.

Також планується встановлення меморіальної дошки на фасаді будівлі по вулиці Культури, 23 колишньому керівникові і одному із засновників СБУ (1994-1995), генералу-полковнику Валерію Маликову. Крім того, в місті увічнять пам'ять архітектора Сергія Тимошенка — меморіальну дошку видатному архітекторові встановлять на будівлі по вулиці Мироносицькій, 44, де він жив.

Микола Мельник