Учасник "МастерШеф" з Харкова рекомендує рецепт паски

17.04.2014 09:39 Культура
Рецептом своєї фірмової паски з лимоном і апельсином з «СК» поділився харків’янин, учасник третього сезону кулінарного телепроекту Дмитро Гармаш.

Для приготування такої паски знадобиться 750 г борошна, 230 г вершкового масла, 250 мл молока, 25 г свіжих дріжджів, один пакет ванільного цукру (за смаком) 35 мл горілки, 1 лимон, 1 апельсин, цукати.

– Беремо дріжджі, змішуємо з ложкою цукру і ставимо в тепле місце до повного розчинення дріжджів. Після цього змішуємо половину борошна з половиною цукру, додаємо підігріте молоко, дріжджі й добре все це перемішуємо. Отриману опару ставимо на кілька годин у тепле місце, – розповідає технологію приготування Дмитро Гармаш.
Для того, щоб паска отримала присмак цитрусів, треба змішати решту борошна і цукру, додати цедру апельсина і лимона, пакет ванільного цукру, горілку і нарізану шматочками м’якоть апельсина і лимона. Усю суміш добре перемішуємо і додаємо в опару, після чого ще раз змішуємо і ставимо на шість годин у тепле місце.
Коли тісто підійде, розкладаємо його по формах і випікаємо при температурі не вище 150 °С. Готові паски обмащуємо збитими білками і посипаємо цукатами.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №46 від 17.04.2014

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта