Українські мотиви заохочують. Як на Балаклійщині гроші для поранених збирали

19.11.2014 10:56 Культура
фото з сайту Вісті Балаклійщини фото з сайту Вісті Балаклійщини
У Балаклійській музичній школі відбувся благодійний концерт.

Охочі допомогти постраждалим під час бойових дій на сході України змогли надати матеріальну допомогу, а ще – послухати чудових виконавців і взяти участь у благодійному ярмарку.

Благодійний захід «З Україною в серці» відбувся за сприяння Благодійного фонду «Сонце в долонях», директором якого є виходець з Балаклійщини, лауреат міжнародних конкурсів, співак В’ячеслав Шерстюк. Як повідомляється на сайті газети «Вісті Балаклійщини», серед тих, хто прийшов того дня до музичної школи, не було жодної байдужої людини. А сама музична школа немов перетворилася на майданчик для етнофестивалю.

Дівчата у вишиванках та віночках пропонували гостям придбати художні вироби, які мали прикрасити в національному стилі оселю, доповнити вбрання чи зачіску. Ляльки-мотанки, писанки та малюнки, виготовлені учнями художнього відділення, користувались неабияким попитом. Віночки, вишиті бісером ікони та картини, прикраси для волосся, ексклюзивна біжутерія, іграшки з сюрпризами, домашні кондитерські вироби також були всім до вподоби. Шанувальники Народного гурту народної пісні «Весела Слобода», який взяв участь у концерті, змогли придбати відеозаписи їх виступів та календарі із зображеннями улюблених виконавців. Отож благодійна скринька щедро поповнювалась.

У вщерть наповненій під час концерту залі панував дух урочистості, патріотизму, гордості за Батьківщину. А де ж, як не в народній пісні, так широко розкривається українська душа! Ліричні, патріотичні, жартівливі народні та сучасні українські пісні подарували глядачам «золоті голоси» Балаклійщини, лауреати міжнародних і національних конкурсів. Це і вже згаданий Народний гурт «Весела Слобода», В’ячеслав та Андрій Шерстюки, Тамара Бондаренко, Надія Більдій, Аліна Баєва, Діана Тахтаулова, квартет «Передзвони», дуети «Золотий Ключ», «Незабудка», «Мрія». Не залишилось осторонь і юне покоління: народні пісні у виконанні хорів «Веселка» та «Зорецвіт» викликали шквал емоцій.

Прикрасила концерт також танцювальна група «Санрайз». Радість і смуток змішались у серцях присутніх. У багатьох, особливо жінок, на очі наверталися сльози… Зі сцени лунали вірші балаклійських майстринь поетичного слова. Усі відчули хвилювання Тамари Мацко, син якої уже вдруге, після поранення, відправився до зони АТО. До глибини душі вразили вірші про любов до України російськомовної поетеси Наталії Хист. Ліризмом і любов’ю до рідного краю пронизані рядки творів Євгенії Ліщинської.

На концерт прийшла і група мобілізованих солдатів. Вони були вражені патріотичним налаштуванням балаклійців. Тому, накупивши ласощів на ярмарку, пригощали ними малят, фотографувались на згадку з красунями-дівчатами. Коли на сцену піднявся і прочитав свої вірші мобілізований поет Володимир Фадєєв – усі підвелися з місць і довго стоячи аплодували.

У благодійну скриньку того дня надійшло близько 12 тис. грн. І хоча захід уже минув, та кошти продовжують надходити. Усім, хто брав активну участь в акції, вручено подяки Благодійного фонду «Сонце в долонях»: творчим колективам, солістам, майстрам декоративно-ужиткового мистецтва, кулінарам, волонтерам, а також усім, хто надав фінансову підтримку. Усі виручені кошти спрямовані на придбання необхідних медикаментів для лікування поранених під час бойових дій у зоні АТО.

Поліна Ларіна, матеріал з газети "Слобідський край" № 137 від 15.11.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта