Унікальні бібліотеки з'явилися у Куп'янську (Фото)

13.06.2017 08:55 Культура
Фото надані героєм публікації Фото надані героєм публікації
Уже три тижні у Куп'янську на вулицях міста можна зустріти невеличкі дерев'яні бокси, усередині яких усі охочі містяни беруть і залишають книги для читання.

Над ідеєю та встановленням модульних бібліотек працювала команда «Осколята», яка складається з п'ятнадцяти учнів Куп’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1.



Саме ця команда взяла участь в освітньму проекті «Відкривай Україну».

- Запропонували нам взяти участь у проекті ще в жовтні минулого року, - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи Куп’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 та модератор проекту в школі Оксана Кошуба. - А оскільки це навчальна і пізнавальна програма, ми вирішили разом зі школярами взяти участь.

На першому етапі школярі працювали над створенням шкільної електронної бібліотеки, яка поєднала всі необхідні в навчанні художні твори із зарубіжної та української літуратури. А от на другому учні взялися за модульні біліотеки.


- І ось наприкінці травня жителі Куп’янська побачили новенькі модулі «Вільної бібліотеки». На сьогодні вже функціонують чотири таких модулі,  які встановили  біля школи, в міському парку, в парку Перемоги і під ялинами навпроти міської ради, - розповіла модератор.

Юлія Світлична зустрілася з українськими боксерами — учасниками чемпіонату Європи - 2017

За її словами, особливою популярна дитяча література, а окрім школярів, “Вільна бібліотека” набуває популярності в дорослих.



-  Жителі міста повертають на місце прочитані книги і, нарешті, почали активно додавати до книжного арсеналу власні книги, - відзначила Оксана Кошуба.

Олександр Ушаков

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта