Унікальний парад оркестрів, Океан Ельзи та лазерне шоу у Харкові (ПЕРЕЛІК ЗАХОДІВ)

20.08.2013 09:44 Культура
http://vesti.ua/ http://vesti.ua/

23 cерпня, на 70-у річницю визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників, на головній площі міста виступлять Ярослава, гурти "ТіК", "Дискотека Авария", "Градусы" та "Океан Ельзи". 

До того ж у Харкові запланована низка заходів до свята. Про це повідомила директор Департаменту культури Харківської міської ради Світлана Бабицька.

Так, у саду імені Шевченка працює виставка «Харків — місто, що пережило війну».

22 серпня о 13:00 у Палаці студентів Харківського університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» відбудеться святковий концерт для ветеранів.

Уже 23 серпня о 8:00 відбудеться покладання квітів до Меморіалу Слави у Лісопарку. Після цього о 14:00 біля Палацу спорту буде закладено капсулу під фундамент спортивно-розважального комплексу «Харків-Арена».

О 9:00 відбудеться відкриття та освячення храму Святої благовірної цариці Тамари.

О 13:00 на площі Свободи пройде відкриття музичного фестивалю «Харків — місто військової слави». На площі розташують чотири трибуни, на яких зможуть розміститися 800 ветеранів.

Подібний захід у Харкові проводять уперше. У ньому візьмуть участь 16 оркестрів (близько 1000 музикантів) не лише з Харкова та різних міст України (Вінниці, Одеси, Чернігова, Полтави та Києва), а й з інших країн - Англії, Молдови, Туреччини та Росії. Спочатку вони зіграють усі разом на площі Свободи, а потім кожен оркестр сольно виступатиме по 15-20 хвилин окремо. Репетиції музикантів розпочнуться уже сьогодні, о 16:00 на площі Свободи.

- Уже сьогодні прилетіли до Києва музиканти з Англії, у дорозі 95 учасників із Туреччини, - розповіла Світлана Бабицька. - Ці оркестри не лише гратимуть на площі Свободи. Відзавтра вони гратимуть для харків’ян у парках, знакових місцях нашого міста: у Фрунзенському районі, на Салтівці, великі заходи за участю цих оркестрів пройдуть у парку імені Горького.

Як розповів військовий комісар Харківської області Олексій Середа, 23 серпня також відзначать День прапора — на пр. Правди о 10:00 урочисто піднімуть стяг.

У День міста традиційно отримають дитячі візочки молоді пари, які у цей день стануть батьками.

Родзинкою свята стане лазерне шоу на будівлі Будинку рад.

Напередодні Дня міста, 21 серпня о 17:00 біля Палацу спорту відбудеться відкриття пам’ятника Володимиру Висоцькому. Як повідомила Світлана Бабицька, після відкриття пам’ятника пройде святковий концерт, на якому звучатимуть пісні Висоцького, читатимуть вірші, присвячені Володимиру Семеновичу, у виконанні його шанувальників.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта