Унікальну книгу з автографами Шостаковича та Шаїнського знайшли у Харкові (ФОТО)

04.07.2013 10:27 Культура
фото прес-служби ХОФ фото прес-служби ХОФ
В архівах філармонії виявлена найцінніша книга відгуків музикантів, які виступали тут починаючи з середини ХХ століття.

Перший відгук залишений в 1968 році. Серед відгуків про виступ у залі Харківської філармонії виявлений відгук Максима Шостаковича, датований 2 лютого 1974. У записі сказано:

«Прекрасному оркестру Харківської філармонії з щирою повагою».

Також зі сторінок книги до харків'ян звертається російський і радянський композитор, народний артист РРФСР Володимир Шаїнський, повідомляє прес-служба Харківської філармонії.

«Харків - чудове, музичне місто. Бажаю харків'янам доброго здоров'я, радості, успіхів і пронести через усе життя любов до музики і пісні», - написано рукою знаменитого музиканта в книзі.

Серед автографів найвідоміших музикантів СРСР, які виступали в Харківській філармонії, є побажання та враження від виступу від таких метрів, як російський і радянський оперний співак (бас) Євген Нестеренко, піаніст Микола Петров, скрипаль Олег Криса, відомий диригент, який зіграв дуже важливу роль у формуванні та становленні академічного симфонічного оркестру Харківської філармонії, Вахтанг Жорданія і багато інших музикантів радянських часів.

У філармонії обіцяють, що всі охочі зможуть побачити книгу в музеї ХОФ, який з'явиться після завершення реконструкції філармонічного комплексу.

Автор: Администратор сайта