Весілля у Малинівці: змагання чиновників, кування обручок та великий екран

29.07.2013 11:42 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
3 серпня у Малинівці Чугуївського району відбудеться традиційний фестиваль «Весілля у Малинівці – плюс».

Уперше в історії «Весілля у Малинівці – плюс» організатори підготували унікальну фотовиставку «Бабусине весілля». На ній гості зможуть побачити рідкісні знімки із домашніх архівів земляків. У ретроспективній експозиції буде представлено весільні світлини двох останніх століть.

– Це ексклюзивна виставка. Ми довго збирали фотографії зі всього району, – сказав Володимир Лобойченко. – Це старі фотознімки, на яких зображені ще наші бабусі і прабабусі, коли вони брали шлюб.

Не обійдеться цього року й без традиційних спортивних змагань і вікторин. Переможці конкурсів отримають спеціальну валюту фестивалю – «малинки». За них можна буде упродовж дня купити сувенір на згадку.

– Буде і конкурс із перетягування каната, і змагання «женихів» на звання «Богатир Чугуївщини», і ще багато іншого, – сказав Володимир Лобойченко.

Голова райдержадміністрації натякнув, що в конкурсах візьмуть участь і чиновники. Але жодних пільг для представників влади не буде, зазначив він.

А от для молодят організатори підготували ще одну родзинку – хлопці зможуть викувати своїм обраницям обручку у весільній кузні. Секретами свого ремесла поділяться й народні умільці. Так, своїми руками на фестивалі можна буде виготовити весільні аксесуари із глини, соломи або дерева.

До фестивалю керівництво району приурочило ще одну подію – відкриття у центрі Малинівки біля Будинку культури пам’ятника Попандопуло – героя радянського кінохіта «Весілля у Малинивці». Для того щоб церемонію змогли побачити всі гості Малинівки, на фестивальному полі встановлять величезний екран.

– Пам’ятник виконано із бронзи, – повідомив Володимир Лобойченко. – Це буде ціла композиція, на якій, окрім Попандопуло, скульптори зобразили ще й інших героїв.

Та чи не найцікавіше організатори приберегли на останок. Так, о сімнадцятій розпочнеться концерт, на якому виступатимуть переможниця Євробачення 2004 року Руслана Лижичко, переможці другого та третього сезонів «Х-Фактора» Віктор Романченко та Аіда Ніколайчук, а також фіналіст другого сезону шоу Олег Кензов. О десятій вечора за планом – феєрверк та фаєр-шоу, а до самого ранку – весільна дискотека.

Як дістатися. У день фестивалю від станції метро «Пролетарська» у Харкові до Малинівки з 9.00 до 23.00 ходитиме автобус. Інтервал руху – 20 хвилин. На автобусах буде велика вивіска «Весілля у Малинівці».
– Усі охочі, діставшись метро «Пролетарська», далі зможуть спокійно доїхати автобусом, – запевнив Володимир Лобойченко.

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №89 від 27.07.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта