В’єтнамське національне свято з розмахом відсвяткують у Харкові

05.06.2013 09:40 Культура
http://www.nhat-nam.ru http://www.nhat-nam.ru
У Харкові відсвяткують День Незалежності Соціалістичної Республіки В’єтнам.

У рамках свята влаштують фотовиставку та фестиваль В’єтнамського кіно. Урочистості пройдуть 30 вересня - напередодні Дня незалежності В’єтнама, який республіка святкує 2 вересня. Про це сьогодні йшла мова під час зустрічі голови Харківської обласної ради Сергія Чернова та заступника голови Харківської обласної державної адміністрації Юрія Сапронова з заступником міністра інформації і комунікацій В`єтнаму До Куй Зоан та Надзвичайним і Повноважним послом В’єтнаму в Україні Хо Дак Мінь Нгует.

- Ми будемо намагатися надати найкращі місця для проведення цього свята, оскільки у Харкові мешкає велика кількість громадян В’єтнама, велика кількість в’єтнамців, які сьогодні займають високі пости в уряді В’єтнаму, міністерствах та відомствах, великих бізнес-компаніях училися в Харкові. В’єтнамську культуру у нас люблять. У нас багато в’єтнамських ресторанів, торгові центри та аквапарк, який побудували вони, - зазначив зазначив Юрій Сапронов.

Він також повідомив, що відсьогодні запрацює робоча група, яка займатиметься організацією свята. До неї ввійшли начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин.

У свою чергу, Сергій Чернов запевнив, що депутатський корпус теж всіляко підтримає проведення цього заходу, оскільки Харків і В’єтнам уже давно вибудували міцні взаємовідносини у сфері культури, освіти та охорони здоров’я.

- На цьому підгрунті можна упевнено налагоджувати співпрацю у сфері економіки, адже ми маємо успішний досвід співпраці, який базується на довірі між нашими країнами.

Хо Дак Мінь Нгует подякувала за підтримку, допомогу і тепле відношення харків’ян до громадян В’єтнаму, які мешкають в області.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта