Від хвороб до дуетів із зірками: харків’яни-учасники "Голос. Діти" розповіли про шоу

03.12.2016 10:30 Культура
Фото:http://1plus1.ua/ Фото:http://1plus1.ua/
Їх впізнають на вулиці, у магазинах, в автобусі. Друзі й рідні по сотні разів переглядають їх виступи, а продюсери закидають пропозиціями. Цього сезону Харківщина яскраво заявила про себе на відомому телешоу. Зіркових тренерів вражали п’ятеро наших діток.

Мрія не повернулася

Ерік Мкртчян
10 років, команда Монатіка

На сліпих прослуховуваннях харизматичний харків’янин Ерік Мкртчян вразив потужним виконанням іноземного хіта. Хлопчик прийшов на шоу «Голос. Діти-3», щоб здійснити одразу дві мрії: мамину – виступити на великій сцені, і свою – побачити Тіну Кароль. Та найулюбленіша співачка до Еріка не повернулася, про що потім пожалкувала. Коли зірка дізналася, що хлопчик хотів потрапити саме до її команди, вийшла на сцену та заспівала разом його улюблену композицію «Выше облаков».

Ерік пригадує, як подавали заявку на участь у шоу і як не очікував, що пройде кастинг. А коли зателефонували й запросили вже до ефірів – неймовірно зрадів.

– Дуже хвилювався, коли вийшов на сцену. Потім репетиції для «батлів», пісні за життя, спілкування з іншими учасниками, тренерами – я отримав море позитиву! – пригадує Ерік.

Найбільшим досвідом для хлопця виявився виступ на одній сцені з оркестром. Ерік поділився враженнями від спілкування із зірками. Каже, що по телевізору та в житті вони різні.

– Їм завжди можна поставити запитання і отримати відповідь. Ми з Монатіком навіть переписувалися. Тіна на репетиціях одягнена просто. Вони такі ж звичайні люди, – розповідає юний співак.
У майбутньому хлопець мріє пов’язати своє життя зі сценою.

– Коли я стою на сцені та співаю, для мене це одне задоволення! – каже він.

 Поразка (він поступився місцем у «батлах»), звичайно, засмутила 10-річного співака, але він готовий і надалі працювати над собою, адже прагне повернутися на шоу знову й не поступитися своїм місцем уже нікому. Але тренер Еріка Монатік сказав, що цієї сцени хлопчику замало, йому потрібні більші підмостки. Разом з Еріком на проект прийшла і його молодша сестричка.

Зламана нога – не перешкода

Анна Мкртчян
8 років, команда Тіни Кароль

На сліпих прослуховуваннях найменша з харківських учасників, Аннушка (саме так називають її вдома), виконала пісню Ані Лорак Shady Lady і пройшла в команду Тіни Кароль. А от її поява на сцені виявилася неординарною. Напередодні виступу вдома вона бігала, впала зі сходів так сильно, що зламала ногу. На сцену дівчинка вийшла в чарівній сукні та... на милицях. Але Аннушка виступила так сміливо, упевнено та жваво, що Тіні Кароль, яка зрештою в останню мить повернула своє крісло, здалося, що дівчинка танцювала.

Зі сцени малу на руках зніс сам Потап, а милиці допомогла донести Тіна Кароль, яка, до слова, ще й свій автограф на загіпсованій нозі залишила.




– Я боялася, що на проекті буде важко й мене сваритимуть. Насправді ж усе виявилося не так, і мені все сподобалося. Мої однокласники, коли після першого ефіру прийшла до школи, накинулися на мене, хвалили, казали, що я молодець і що переглядали відео виступу кілька разів, – розповідає дівчинка.

Шлях Ані на проекті, так само як і у брата, закінчився на «батлах». Тренери назвали її великою артисткою, та й сама дівчинка бачить себе в майбутньому співачкою або актрисою.

Аннушка прийшла на проект, аби довести рідним, що її вокальні здібності нічим не поступаються таланту брата. І хоч за телевізійним сценарієм між братом та сестрою розігралося суперництво, діти щиро переживали одне за одного.

Мама співочих діток Ляля Мкртчян каже, що участь у конкурсі для її чад пішла на користь.

– Діти зрозуміли, що потрібно постійно працювати, щоб іти далі й не сидіти на одному місці. Цілеспрямованості з’явилося більше, і вони вже налаштувалися на наступний сезон, – ділиться мама. 

До слова, Ерік та Аня ще мають меншого братика, який також цікавиться музикою, нишком співає і грає на барабанах.

Курс на Євробачення

Поліна Пісарцова
11 років, команда Тіни Кароль

Полінка Пісарцова до участі в шоу йшла три роки. На сліпі прослуховування до Києва вона приїхала з Дергачів. Поліна хотіла заспівати так, щоб її фото з’явилося на дошці пошани в центрі містечка. Директор Дергачівської музичної школи Дмитро Богуславець підтверджує, що дівчинка талановита. Вона навчається на двох відділеннях: по класу фортепіано та співу, ще й додаткові уроки бере.

На кастинг юна співачка приготувала іноземний хіт. Та продюсери шоу запропонували виконати іншу композицію. І недаремно, бо перед народною піснею «На городі чорна редька» у виконанні Полінки не встояли Потап і Тіна Кароль. Саме до останньої і вирішила піти Поліна, хоча спочатку хотіла піти до Потапа. Відома співачка займалася з дівчинкою, як справжній викладач з вокалу. Давала цінні поради й підтримувала на репетиціях.

Під час «батлів» Поліна разом з товаришами по команді виконувала пісню Алли Пугачової «Нас бьют, мы летаем».



– Я буду піраньєю на сцені і з’їм їх, – сказала жартома про суперників перед виступом дівчинка.
Та пройти далі їй не вдалося.

Як розповіла мама дівчинки, участь у шоу зробила її доньку впевненішою. Колишні викладачі по співу Полінки не вірили в її талант, а участю у проекті вона змогла довести, що гідна уваги. Сусіди, друзі, навіть незнайомці в автобусі тепер пізнають юну зірку і хвалять її виступи.
До речі, мрія прославитися в рідному місті здійснилася. Зараз дівчинку запрошують виступати в різних заходах, зокрема, у Харкові. Серед амбіцій малої – досягти рівня, щоб взяти участь у дитячих «Новій хвилі» та Євробаченні.

Справа честі

Марія Краснощок
11 років, команда Тіни Кароль

На сліпих прослуховуваннях сонячноволоса Марія Краснощок виконала пісню Тіни Кароль «Україна – це ти» й очікувано потрапила в команду до талановитої співачки. Українська зірка під час виступу, ще не повернувши свого крісла, допомагала Марії співати. Юна харків’янка – дуже цілеспрямована особистість. Має купу грамот і медалей не тільки за творчі досягнення. Марія, як і Поліна Пісарцова, тричі намагалася пройти кастинг, і цього року кастинговий бар’єр упав. Участь у шоу вона назвала справою честі.

– Донька дуже хвилювалася, адже виступала в перший же день зйомок шоу і другою на черзі, – пригадує мама Наталя Краснощок. – Тіна Кароль повернулася на останніх акордах музики, що додавало ще більшого хвилювання.



Після успішного вибору наосліп Марія разом із суперниками виконала запальну українську пісню в автентичному гуцульському вбранні. Та пройти далі не вдалося.

– Моя Марія не з плаксивих, і ось тоді під час поразки на «батлах» я чи не вперше побачила, щоб вона так ридала, – зізнається Наталя.

Утішаючи дівчинку, Тіна сказала, що Марія дуже зросла професійно й багато чому навчилася.

 Мама дівчинки ділиться, що після того, як повернулися після ефірів, у Харкові викладач з вокалу Марії відзначив, що донька змінилася на краще. Вона стала впевненішою, розкрилася з нових боків, навіть подача голосу змінилася. Нині її запрошують на виступи в Харкові. Сама ж Марія вже розучує нові пісні для підкорення «Голосу» наступного року.

 

На підмогу Потапу

Аліса Чиджан
9 років, команда Потапа

 «Усі мене знають як серйозну співачку», – так представилася з екранів телевізорів юна Аліса. Вона місяць не їла морозива та солодкого. І все заради сцени. На неї навіть з підвищеною температурою вийшла. Співала пісню гурту «Воплі Відоплясова» «Країна мрій». Попри хворобу, Аліса Чиджан змусила розвернуся тренерське крісло.

Пройти далі «батлів» Алісі не вдалося. Глядачів вразила реакція дев’ятирічної дівчинки на поразку. Коли навіть старші її колеги заливали сцену слізьми, Аліса мужньо сприйняла рішення тренера, посміхалася і щиро раділа за суперницю, яка пройшла далі.
 

– Браво! Ти будеш неймовірною співачкою. Ти так тонко відчуваєш, – відзначив Потап і навіть порівняв Алісу за темпераментом з Тіною Кароль. Шоумен був здивований стійкістю дівчинки й зізнався, що сам у дев’ять років не мав такого внутрішнього стрижня, як вона. Аліса зі свого боку пообіцяла працювати над собою, щоб потім повернутися на шоу вже тренером.

До речі, мама юної співачки була категорично проти участі доньки у «Голос. Діти».
– Два роки тому ми вже мали досвід участі в цьому шоу, коли до неї не повернулися. Ми відмовляли доньку від повторної участі, але вона наполягла, – розповідає мама Ірина.

 Після цьогорічної спроби побачила, що донька стала сильнішою.

– Тепер мене багато хто порівнює з відомими співачками. Нові друзі пишуть, що їм подобається мій тембр голосу, і це дуже приємно, – ділиться Аліса.

Як розповіла її викладач з вокалу Вікторія Решетнікова, дівчинка володіє великою кількістю сучасних естрадних прийомів. Нині у планах – освоєння джазу, а ще запис авторських композицій. А ще одним здобутком Аліси є виступ на справжньому концерті Потапа і Насті в Києві.

 

Тетяна ВАСИЛЕЦЬ, власний кореспондент

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта