Військовий комісар Харківщини розповів, як офіцери ганялися за биком, аби себе прокормити

01.04.2013 09:10 Культура
http://roula.livejournal.com http://roula.livejournal.com

Сьогодні, 1 квітня, стартує весняний призов до армії. Також сьогодні увесь світ святкує День гумору.

На прохання "СК" начальник Харківського гарнізону, військовий комісар Харківської області полковник Олексій Середа пригадав кумедний випадок зі своєї служби.

Розповідає Олексій Середа:

За пострадянських часів у військових частинах була така практика, яка називалася веденням підсобного господарства. І тут кмітливі слов’янські офіцери та прапорщики (це теж особлива армійська каста!) виявляли дива фантазії.

У військовій частині на Далекому Сході, де свого часу служив Олексій Середа, пристойно займалися підсобною тваринницькою галуззю.

– Одного разу на якесь свято вирішили зарізати бичка, і як слід підготувалися до цієї «операції», – пригадує Олексій Середа. – Командування взяв на себе професіонал цієї справи – один з прапорщиків – і наказав солдату вивести тварину. Та, в свою чергу, нічого не запідозривши, весело махала хвостом і ганяла мух. А потім і трапився курйоз.

Прапорщик наказав солдату тримати ніж біля бичкових «причандалів» і як тільки він гепне його поміж ріг кувалдою, відразу ж це «господарство» відрізати. Ну, тактика була вибрана вірно, адже без цієї операції м’ясо було б з гіркуватим присмаком. Але цей план, назвемо його «А», не спрацював. Прапорщик від душі замахнувся кувалдою, цілячись бичку поміж ріг, і в цей час металевий набалдашник злетів і врізав тварині держаком. У свою чергу, солдат почувши звук удару та мугикання бичка, майстерно відтяв йому «багатство» і ледь встиг відскочити. Замість того, аби прийняти геройську смерть, тварина вибила ворота і не побігла, а понеслась! У силу вступив план «Б» і була організована погоня. Врешті-решт, бичка наздогнали десь кілометрів через десять, якось там з ним упоралися і раді повернулися до частини. Що цікаво, але приготовані м’ясні страви не гірчили, і в цьому заслуга бравого солдата!

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта