Випускний у Харкові: як співаки зупиняли дощ на майдані (ФОТО)

03.06.2013 14:48 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
Без алкоголю та правопорушень, разом з улюбленими музикантами

та під залпи салюту – так колишні школярі зустріли доросле життя на площі Свободи, де відбувся масштабний концерт «Випускник-2013». Яскраве шоу зібрало тисячі випускників з усіх шкіл області.

Відзначати випускний усією областю у Першій столиці вже стало доброю традицією. Кілька років поспіль символічний останній день дитячого життя 11-класники Харківщини проводять разом на площі Свободи. Масштаб заходу зростає щороку. Цьогорічне свято пройшло під девізом «Побудуй своє майбутнє». Грандіозне шоу на центральній площі міста зібрало близько 50 тисяч осіб.


Творчий номер – подарунок випускникам – підготували і найактивніші директори шкіл. Вони виступили у спеціально пошитих до свята костюмах. У святковому концерті взяли участь зірки української та російської естради: гурти «Quest Pistols», «ДіО.фільми» та «Пара Нормальних», Іван Дорн, Тіматі та Дан Балан.



Запрошених зірок (до речі, хто з музичних гуртів та співаків виступатиме на концерті, обирали самі випускники) після виступу за сценою оточували шанувальники, намагаючись сфотографуватися зі своїми музичними кумирами та взяти автограф. За лаштунками сцени кореспонденту «СК» вдалося поспілкуватися з учасниками гурту «Пара Нормальних».

ЯК РОЗВАЖАЛИСЯ ВИПУСКНИКИ НА ПЛОЩІ. ФОТОРЕПОРТАЖ ТУТ

– Усім випускникам ми хочемо побажати гарного успішного майбутнього. Ви – класні! Ми об’їхали багато країн і міст, але Харків – це дуже тепла та привітна публіка. Ми виступали першими, але харків’яни дуже тепло нас приймали, – поділився враженнями Артем Мєх.

– Випускники – це особлива публіка. У вас багато навчальних закладів і харківська молодь уміє класно відпочивати. Тож гуляйте красивими вулицями Харкова, у міста – чудова архітектура. Цілуйтеся, обнімайтеся – живіть повним життям! – побажала випускникам Анна Добриднєва.


Енергетику харківських випускників відчули всі запрошені зірки, кожен артист зі сцени підкреслював, що Харків – це особливе місто. Навіть негода не завадила святу. Під час виконання Тіматі пісні «Я уеду жить в Лондон» розпочався дощ, але випускники Слобожанщини випромінювали стільки позитивної енергії, що дощ невдовзі припинився. До речі, випускники Харківщини до столиці Туманного Альбіону не збираються.

– Буду вступати до Каразінського універу. Мені подобається жити в Україні і їхати за кордон не збираюсь. У Лондон можна поїхати хіба що на екскурсію, – сказав Олексій, випускник однієї зі шкіл Чугуївського району, який разом з однокласниками та друзями приїхав на свято.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта