Виставка гарбузів та виробів з них відбулась під Харковом (ФОТО)

20.09.2012 08:51 Культура
фото Інни Пирлик фото Інни Пирлик
Учора з самого ранку аж до вечора у Зачепилівці святкували день селища.

Одним з найбільш колоритних конкурсів свята стала традиційна виставка «Дари щедрого врожаю», у якій брали участь школи з усього району. Перше місце за гарбузове сімейство Омелька посіла Зіньківщинська школа. Як розповіла автор композиції керівник гуртка м'якої іграшки Ольга Кайгородцева, композицію робили і вчителі, і діти.

БІЛЬШЕ ФОТО З ДНЯ СЕЛА ДИВІТЬСЯ ТУТ

- Задумка виникла кілька днів тому, а компонували за один день, костюми для ляльок шили вже уночі, - говорить Ольга Кайгородцева, - тут і мама, і тато, і дідусь з бабусею — вся родина з гарбузів. Запряжений у віз овочевий кінь віз родину на ярмарок до Харкова.


Зачепилівський ліцей, що зайняв друге місце презентував господаря, зроблено з сіна та гарбузових чоловіка й жінку, що живуть у будиночку з соломи, очерету та кукурудзяного листя. Вчителі також виготовили з гарбуза вазу, що дуже вже схожа на справжню глиняну. Пригощали гостей стравами з гарбуза — печеним гарбузом, кашею так пиріжками.

- У нас все натуральне, без ГМО, - стверджує учитель історії Зачепилівського ліцею Лідія Омельченко.

«Бронзу» у гарбузовому змаганні журі віддало Бердянському НВК. Вчителі та учні презентували композицію «Як козаки в Крим по сіль ходили».

- Ми живемо на території, де колись був дикий степ. Через наші краї проходив шлях козаків, - розповіла учитель історії та географії Світлана Веклич, - ось чому вирішили зробити саме таку композицію.

Ще на святі змагалися між собою сільські ради за кращий коровай. Та пригощали гостей не тільки запашним хлібом та пиріжками, а й тортами, смаженою рибою, м'ясом і обов'язково пухкими варениками.

Увечері на гостей чекав святковий концерт та феєрверк.

 Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта