Владика Онуфрій відвідав святиню на Харківщині (ФОТО)

12.11.2012 09:54 Культура
Фото Богодухівська РДА Фото Богодухівська РДА
8 листопада в селі Шуби Богодухівського району відбулася знакова і неординарна подія – відкриття нового Храму Святого великомученика Димитрія Солунського.

Про це СК повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики Богодухівської райдержадміністрації Лариса Сахно.

Освячення новозбудованого храму здійснив архієпископ Харківський і Богодухівський, керуючий Харківською єпархією владика Онуфрій, який також провів Божественну літургію. 
– Будівництво і відродження храмів – це добрі справи, які творять добрі душею і щедрі люди. Цей храм збудований не лише для церкви, а й для парафіян, віруючих, щоб вони змогли ближче наблизитися до Бога, адже храм – це небо на землі. І ця святиня буде завжди служити людям, – звертаючись до присутніх сказав Владика Онуфрій.

Також Владика Онуфрій відзначив великий особистий внесок меценатів, завдяки яким було збудовано церкву. Так, грамотами за заслуги перед Українською православною церквою та орденами УПЦ «Хрещення Київської Русі» було нагороджено Олександра Рукаса та Владислава Чередніченка.

По закінченні Богослужіння відбулася урочиста церемонія відкриття храму, в якій взяли участь голова Богодухівської районної державної адміністрації Володимир Бєлий, голова Богодухівської районної ради Дмитро Тризна, Богодухівський міський голова Наталія Олексенко, Сіннянський сільський голова Лілія Білуха, настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей отець Стефаній, громадськість села.

Перед зібранням з теплими словами вітань виступив Бєлий Володимир Миколайович, який привітав Владику Онуфрія на благодатній богодухівській землі і в знак великої шани подарував йому букет білих троянд, а прихожанам храму – цінний подарунок.


Особливі слова подяки Володимир Миколайович висловив голові фермерського господарства «Шубське» Ганні Рукас за великий внесок у духовне відродження Богодухівського краю.

– Саме завдяки родині Рукасів, яка взяла на себе всі матеріальні витрати на будівництво, у селі з’явився осередок духовності, – зазначив Володимир Бєлий.

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта