Харківщина пропонує відзначити ювілей Іллі Рєпіна на державному рівні

30.01.2019 17:35 Культура
Фото: СК Фото: СК
30 січня представники Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області звернулися до депутатів з проханням прискорити розгляд Постанови «Про відзначення 175-річчя від дня народження Іллі Рєпіна».

У зверненні йдеться, що 5 серпня 2019 року виповнюється 175 років від дня народження Іллі Рєпіна – всесвітньо відомого художника, великого майстра реалістичного живопису, який народився в Україні – у м. Чугуєві Харківської губернії і прожив там до 20 років.

«Ми, учасники Загальних зборів Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, яка об’єднує майже 100 % всіх сільських, селищних, міських, районних рад та обласну раду, звертаємось до всіх, незалежно від вашої належності до будь-яких депутатських фракцій і груп, або позафракційних, з проханням сприяти урочистому відзначенню цієї події на державному рівні».

Відтак, органи місцевого самоврядування Харківщини ухвалили рішення звернутися до народних депутатів, аби «прискорити включення проекту Постанови Верховної Ради України «Про відзначення 175-річчя від дня народження Іллі Рєпіна» від 7 грудня 2018 року № 9378 до порядку денного чергового засідання поточної сесії, проект якої внесено групою народних депутатів України.

Читайте також: У День закоханих на Харківщині РАЦСи працюватимуть до півночі