Як будуть святкувати Масляну у Харкові. Програма

12.02.2016 14:38 Культура
Фото: teddyclub.org Фото: teddyclub.org
Масові гуляння, присвячені святу Масляної, пройдуть 11-13 березня на пл. Свободи в Харкові.

Як зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, настільки масштабне свято проводитиметься в Харкові вперше після початку військових дій на Сході України.

«Це буде знаковий захід для міста, який проводиться вперше після початку відомих трагічних подій. У минулому році Масляну відзначали в парку ім. Горького. А зараз, оскільки ситуація стабілізувалася і контрольована, ми повернулися до звичного формату, коли в місті проводяться масштабні заходи. На площі Свободи буде діяти каток, будуть організовані ярмарок і велика культурна програма», - повідомив Ігор Терехов.

Учасник “МастерШеф” підказав рецепт вишуканих млинців до Масляної

Як розповіла директор Департаменту культури Світлана Бабицька, концепція свята передбачає об'єднання кращих масляних традицій Слобожанщини і різних країн світу. Так, за кожним районом міста буде закріплена певна країна: Шевченківський район - Чехія, Київський - Англія, Комінтернівський - Італія, Холодногірський - Франція, Московський - Бразилія, Жовтневий - Данія, Індустріальний - Іспанія, Червонозаводський - Німеччина, Фрунзенський - Греція.

Кожен район представить на головній сцені півторагодинну розважальну програму, а також буде показувати різні творчі номери на відведених їм майданчиках.

Також під час Масляної планується проведення костюмованої ходи ведмедів і традиційне спалення опудала.

Кіра Малєжик

Автор: Администратор сайта