Як голландські ЄВРОфани ледь не запізнились на матч через харківського байкера (ФОТО)

06.08.2012 09:37 Культура
фото Віктора Кочетова фото Віктора Кочетова
За словами майстра-велосипедиста Віктора Кононенка, відомого у Харкові як Санич, у дні футбольних матчів хода фанатів збірної Нідерландів зупинялися через його велосипед.

Голландці просили сфотографуватися. Через такий ажіотаж навіть полковник міліції підійшов до велосипедиста зі словами:

– Санич, ви б не могли стати вбік, бо ми на футбол не встигнемо?

Під час Євро–2012 Віктор Кононенко їздив з російським, українським і німецьким прапором. Голландського, на жаль, не знайшов. Санич кричав, що Україна найкраща та голосно сигналив. А харків’яни та нідерландці плескали в долоні на знак солідарності.

До речі
Гудок, який Санич повісив на велосипед, сигналить так, що вуха закладає. Кореспондент «СК» чув особисто. Чоловік каже, що гудок зробив сам. Проте секрет такого голосного звучання не видає нікому. Це його технічна таємниця. Віктор Кононенко розповідає, що один велосипедист півгодини оглядав «байк», аби збагнути, у чому річ, проте йому це так і не вдалося. Часто гучний сигнал Саничу стає в пригоді.

– На червоне світло, приміром, велосипедист має право їхати, а машина – ні. Проте трапляються ситуації, коли водії бачать, що я їду, і собі рушають з місця. Мій гудок допомагає їх зупинити, – розповідає Санич.

Мар’яна Жолудь, матеріал з газети "Слобідський край" №93 від 04.08.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта