Як іде реконструкція в Боммері. Подробиці

14.05.2013 15:07 Культура
http://dozor.com.ua http://dozor.com.ua

Уже цього тижня в кінотеатрі прикрасять фасад.

Ще взимку журналістам показали усі закутки кінотеатру “Боммер”. Більшість приміщень тоді виглядали занедбаними і брудними. Там була купа різного мотлоху, лишилися сліди проживання людей.

- Протягом кількох місяців ми мили, драяли, прибирали, вивозили КАМАЗами сміття, яке накопичувалося там протягом десяти років. Це жахлива ситуація, - розповіла начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. - З шаф украли певне обладнання.

Вона повідомила, що до початку кінофестивалю "Харьковская сирень" фасад оформлять тканиною, а ще замінять глядацькі крісла.

- Я знайшла в архівах фотографії 1908 року, на яких зображений перший поверх. Я думаю, ми відтворимо цей облік, - сказала Вікторія Михайлівна.

Вона нагадала, що для повного ремонту кінотеатру необхідна сума у 7-8 млн грн. Оскільки роботи триватимуть два роки, сума може збільшитися. І вона може сягати 10-12 млн.

- Необхідно міняти не лише систему опалення, а й дах, тому що і снує загроза обвалення, - зазначила Вікторія Михайлівна, - Такий стан кінотеатру не дозволяє сьогодні, як ми планували, відкрити музей кіномистецтва і історії кіно міста Харкові та Харківської області.

Опалення мають зробити до Нового року. Після розпочнуть ремонтувати дах.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта