Як харків'янин віршами заробив 10 тисяч гривень на телешоу

07.02.2014 11:42 Культура
стоп-кадр з шоу стоп-кадр з шоу
Люботин, Качанівка, бараки, інтернат, ХТЗ, ХАДІ, Облкниготорг – цим лаконічним рядком слів харків’янин Анатолій Барчан на своїй сторінці в Інтернеті дає автобіографію.

Шість років тому до цього переліку Анатолій Валентинович додав ще одне поняття – «осмислізми», лаконічне за розміром та ємне за суттю. Адже осмислізми – літературний жанр, який являє собою короткі вірші з мудрими думками переважно гумористичного характеру. В Анатолія Барчана таких віршів написано вже близько 5000. Анатолій каже, що рівень його віршів значно зріс за той час, коли він займається літературною роботою.

Читайте також: ХАРКІВСЬКА БАБУСЯ РОЗСМІШИЛА МАКСИМА ГАЛКІНА ТА ПЕРЕДАЛА ПРИВІТ АЛЛІ ПУГАЧОВІЙ

ХАРКІВ'ЯНИ РОЗСМІШИЛИ ГАЛУСТЯНА ТА ЗЕЛЕНСЬКОГО ТА ЗМУСИЛИ МІРЯТИСЯ ЗРОСТОМ (ФОТО)

– Я довго йшов до того, чим зараз я можу пишатись, – розповідає Анатолій Валентинович. – Сьогодні я беру участь у багатьох літературних фестивалях і без перемоги додому намагаюся не повертатися.

Так, минулого року Анатолій Барчан посів перше місце на фестивалі гумору «Ёшкин кот» у Керчі. Звання Лауреата першого ступеню цього фестивалю він підтвердив і цьогоріч – у номінації «Жартівливий вірш». До того ж, посів призові місця в поетичних фестивалях у Балаклаві та Ялті. Підтвердженням поетичного таланту харків’янина є також той факт, що цього року він висувається на російську національну літературну премію «Поет року». Осмислізми Анатолія Барчана можна знайти на сторінках газети «Крокодил в Україні» та журналу «Крокодил плюс». Своїми віршами наш земляк вирішив розсмішити й коміків на українському шоу.

– Мені дуже приємно, що ведучий Дмитро Шепелєв назвав мій виступ приголомшливим, – ділиться спогадами Анатолій Барчан. – Узагалі-то цей конкурс для клоунів, адже участь у ньому не вимагає особливих інтелектуальних здібностей, тут неважливо, що ти кажеш, а важливо, як ти це робиш.

Проте, коміки сміялися саме з того, що казав харківський поет. Осмислізми про дружину та тещу, про ситуацію у країні та на власній кухні – глядачі та журі оцінили тонкий гумор Анатолія Барчана. А він, у свою чергу, отримав 10000 гривень, протримавшись три раунди. Як учасника, який заробив значну суму, Анатолія Барчана запросили до участі в шоу ще раз. Але вдруге харків’янину фортуна не посміхнулася. Навіть Володимир Зеленський, який встиг оцінити творчість поета, сказав, що цього разу його затьмарили учасники із Західної України.

– Там була така подружня пара, де жінка розмовляла голосом Януковича, це й підкупило суддів, – каже Анатолій Барчан.

Харків’янин планує «штурмувати» зі своїми осмислізмами шоу “Розсміши коміка” втретє, адже нові іронічні вірші виходять з-під пера поета з небувалою легкістю та швидкістю.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №14 від 01.02.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта