Як найдешевше відпочити по-місцевому (місця та ціни)

07.07.2012 12:44 Культура
Печенізьке водосховище – справжній скарб для любителів літнього відпочинку.

 На його берегах зведено багато баз відпочинку, але можна приїхати з власними наметами й безкоштовно розміститися прямо біля води або ж у сосновому лісі. До уваги відпочиваючих – поїздки на катамаранах, човнах, скутерах, бананах, яхтах тощо. У водосховищі багато риби, а в лісах біля води – чимало грибів, тому рибалкам і грибникам буде чим зайнятися на відпочинку.

Що стосується цін, то вони дуже різняться. Наприклад, у селі Мартове можна відпочити за 80 грн на добу. За таку ціну ви отримаєте кімнату у чотиримісному номері із санвузлом на поверсі та мінімальною кількістю меблів. Якщо хочеться відпочити комфортніше – доведеться розраховуватися майже «по-кримському», а в деяких випадках і «по-закордонному». Номери із душем, туалетом і навіть кухнею коштують 300–600 грн на добу.

Якщо вам до вподоби ліси – їдьте на правий берег водосховища. Місцеві бази відпочинку розташовані між хвойним лісом і водою. Тут вибір – на будь-який гаманець. Великій компанії можна зняти будиночок у лісі. Зручно те, що платити доведеться саме за будинок, а не за кількість людей, які в ньому проживатимуть. Щоправда, тут у більшості випадків доведеться обходитися без зручностей у домі. Такі будиночки можна знайти дуже дешево – від 90–170 грн на добу. Зазвичай там може розміститися як мінімум п’ятеро відпочиваючих.
Якщо життя у дерев’яних будиночках вам не до вподоби, можна зупинитися на базі відпочинку з корпусами. Тут уже доведеться платити за койко-місце. Зазвичай ціни коливаються від 70 до 200 грн на добу за одну людину.

У селищі Печеніги є два безкоштовні офіційні пляжі, на які можна приїхати з власними наметами. До того ж, майже в усіх прибережних селах можна зняти кімнату, ціни коливаються від 50 до 200 грн.

Анна Пашко, матеріал з газети "Слобідський край" №80-81 від 07.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта