Як організувати та провести виїзну шлюбну церемонію у Харкові. Розрахунки

30.08.2013 07:58 Культура
http://wedding.ua/ http://wedding.ua/
Церемонію одруження всі наречені мріють зробити казковою.

А для цього просто необхідна відповідна атмосфера. На жаль, сьогодні приміщення більшості РАЦСів далеко не найкращі, а тому серед молодих пар набувають популярності так звані виїзні церемонії. Їх можуть проводити у будь-якому куточку Землі. Були б гроші.

Виїзна церемонія проходить за ухваленим заздалегідь сценарієм: вихід дружки і дружка, нареченого, прохід по білій доріжці нареченої з батьком, далі обмін обітницями та проголошення молодих подружжям. Мода на такі дійства прийшла до нас з Європи та Америки, однак інколи молоді додають сюди споконвічно українські елементи – рушник та батьківський хліб з сіллю.

Читайте також: Скільки коштує одруження: ціни на послуги РАЦСів Харківщини

Великим плюсом виїзної церемонії є те, що подружжя не має стояти у черзі біля РАЦСу, чекаючи, поки запросять усередину. Не треба також підлаштовувати свій весільний день під розклад РАЦСу. Так, виїзну церемонію можна провести і о другій половині дня на противагу відділам державної реєстрації, які працюють з самого ранку, а останню пару приймають о 15.00.

– Ми з чоловіком обрали виїзну церемонію, по-перше, тому, що це дуже красивий обряд, а по-друге, через те, що розписувалися ми у Харкові, а саме весілля святкували вже у моєму рідному місті Кам’янці у Молдові. Хотіли, щоб батьки і друзі побачили цей момент також, – розповіла Катерина Лиса.

Вартість виїзної церемонії залежить, по-перше, від місця проведення, по-друге, від гонорару людині, яка церемонію проводить, і, по-третє, від декору. Що стосується першого пункту, то молодим доведеться викласти кругленьку суму грошей, наприклад, за церемонію у харківському ботанічному саду – 2,5 тис. грн. Деякі ресторани з красивими літніми майданчиками беруть за надання території по 2 тис. грн.

Обираючи церемоніймейстера, треба заздалегідь дізнатися, чи має він спеціальне обладнання для проведення церемонії: мікрофон, музичний центр, колонки з підсилювачем. Якщо всього цього немає, то і гонорар має бути істотно меншим. Крім того, обов’язково треба подивитися записи з попередніх виїзних церемоній, які ця людина проводила. Зазвичай церемоніймейстера пропонує агенція, яка надає в оренду декор.

Оренда декору та послуги церемоніймейстера у середньому в Харкові коштують 1,5–2 тис. грн. За ці гроші можна розраховувати на арку зі штучних квітів, білу доріжку та квіткові композиції уздовж неї, а також прикрашений столик, де молоді розписуються. Якщо ж замість штучних квітів використовувати живі, то вартість автоматично підвищується удвічі, а то й утричі. Одна невелика композиція із квітів на бенкетний стіл коштує у середньому 200 грн, вартість оренди чохлів на стільці – 15–25 грн за шт., а оформлення президії для молодих – не менше 1000 грн (без живих квітів).

Ірина Гудзь, матеріал з газети "Слобідський край" №101 від 24.08.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта